5 februari 2016 om 13:52
iBOOD

Skullcandy en iBOOD zoeken testers voor deze vette Uproar Wireless headphones en Smoking’ Buds 2 Wireless in-ears!

Voor beide modellen zoeken we 5 testers:

Wanneer je geselecteerd wordt krijg je volgende week al jouw Skullcandy t.w.v. €59,99 thuis. Test deze uitvoerig, en schrijf er een uitgebreide review over op Kieskeurig.nl. Deel vervolgens de link naar jouw review hier in het forum om eigenaar van de Skullcandy te worden!Uproar: http://www.mediamarkt.nl/nl/product/_skullcandy-uproar-bt-zwart-1392902.html
Kieskeurig Smokin Buds: http://www.kieskeurig.nl/koptelefoon/product/2969828-skullcandy-smokin-buds-2-bt-zwart-rood/prijzen

Hoe meedoen?

Post hieronder kort jouw motivatie en modelvoorkeur. Maandag 8 februari maken we de gelukkigen bekend! Uiterlijk 15 februari dient jouw review op Kieskeurig te staan.

UPDATE 12/2 09:49 > De link naar de reviewsectie van Kieskeurig voor de Smoking Buds 2 is aangepast naar de juiste!

UPDATE 12/2 16:19 > Testers van de Uproar BT: Jullie mogen je reviews achterlaten bij MediaMarkt! De link hierboven is aangepast.

6 februari 2016 om 03:26
juggler1988 Gebruiker

ik zou super graag deze wireless buds willen testen van skull candy
ik zit namelijk met mijn werk en ze zeiden altijd dat ik geen muziek mag luisteren vanwege hygiëne bla bla .
maar op deze manier kan ik het heerlijk verbergen onder het hygiëne petje .
en aangezien er wel een radio draait maar ik juist op een afdeling werk waar de machines zoveel lawaai maken dat je niks hoort zal dit de perfecte uitkomst zijn .
op deze manier kan ik natuurlijk dus ook perfect testen hoe de buds het doen in een lawaaierige ruimte . 
en dan heerlijk onderweg naar huis weer fietsend zonder al dat lawaai .
dus bij deze zou ik hiermee super blij mee gemaakt kunnen worden . 
please Ibood make me happy make me smile en laat me alsjeblieft niet meer laten luisteren naar al dat lawaai op werk van alle machines .

6 februari 2016 om 07:06
jowo Gebruiker

Het zou mooi zijn na 15 jaar mijn oude skullcandy (die tevens aan een kant niks meer laat horen sinds kort) de deur uit te kunnen doen. Op mijn werk luisteren wij veel muziek zodat wij ons beter kunnen concentreren, per dag wel een uur of 6!! Dus als jullie de ultieme review zoeken, i am your guy,

6 februari 2016 om 07:09
jowo Gebruiker

P kleur of type maakt niks uit,voorkeur gaat uit naar uproar

6 februari 2016 om 08:07
Dolf.Limmen Gebruiker

Goedemorgen,

Twee super systemen om te testen en dan moet je kiezen. Ga ik voor de in-ears, of toch voor de headphone. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de smokin’ buds 2. Waarom de in-ears? Ik heb twee redenen, 1 ik ga dagelijks met de fiets (of OV bij slecht weer) naar mijn werk en dan zijn in-ears makkelijker dan de headphone. Maar ik zou vooral de in-ears willen testen tijdens het hardlopen. Het constant aan je draden trekken (je hebt altijd of teveel of te weinig draad vanuit je shirt naar je oren) is denk ik de meest gehate onder hardlopers die met muziek op lopen. Dus kies voor mij!!

Grz

Dolf

6 februari 2016 om 10:39
veerlejurca Gebruiker

Dit zou de ideale motivatie zijn om terug te beginnen met lopen. De smoking buds 2 wireless in-ears zouden ideaal zijn hiervoor. Lopen zonder een goede kwaliteit van muziek, dat gaat niet. Bovendien vertrekken mijn vriend en ik binnenkort naar Mexico en dit zou heel handig zijn om mee te pakken. We mogen niet teveel gewicht meepakken, dit zou heel praktisch zijn om toch naar muziek te luisteren.

Mijn laatste reden waarom ik ze verdien? Zou een leuk verjaardagscadeau zijn voor mezelf :-D ik verjaar op 8 februari

6 februari 2016 om 16:57
krugerrand Gebruiker

skullcandy+uproar+BT geniet mijn voorkeur om te mogen testen.Gaat deze voldoen bij het gebruik maken van het openbaar vervoer?Hoe zal het geluid gaan klinken en welke zijn de dingen dewelke hij goed zal doorstaan.Voor mij geld als belangrijke norm buiten het geluid ook het draagcomfort.Het is niet zomaar iets wat je op je hoofd zet want vaak is het zo dat na lange tijd gebruik aan 1 stuk de hoofdtelefoon vaak gaat knellen zodat je er hoofdpijn van krijgt(vooral de goedkopere versies).Ben ook wel eens benieuwd naar dat wireless.Zou deze ook tegen een stootje kunnen maw is deze van degelijk materiaal.Ik hoop het allemaal volgende week in een eerlijke review te mogen plaatsen.Duimen maar!!

6 februari 2016 om 17:19
harmony22 Gebruiker

Als audiofiel zou ik wel graag de hoofdtelefoon willen testen.Punt 1 blijft natuurlijk hoe het geluid klinkt maar punt 2 is voor mij bij een wireless eveneens belangrijk en dat is de batterijduur.24 uren is toch wel een vereist minimum.Aandachtpunten:gevoeligheid,impedantie(weerstand),soort driver,signaalverlies,bouwkwaliteit,design….alleen nog gekozen worden nu.

7 februari 2016 om 14:58
liamvw Gebruiker

Bij deze wil ik mij aanmelden om de earbuds te mogen testen.Ik ben nogal erg veel met sport bezig en zou willen weten of de buds voldoen aan alle vereisten betreffende het voordeel ten opzichte van de bedrade.Kan Skulcandy mij overtuigen?Indien verkozen leest u het volgende week op kieskeurig.

7 februari 2016 om 15:05
yellowiron Gebruiker

Ik zit momenteel zonder hoofdtelefoon.Vraag me niet waarom maar krijg ze steeds weer stuk.P Misschien is wireless wel iets voor mij en daarom bied ik me aan om de uproar een kans te geven.Kan hem toch retourneren moest die niet voldoen hé?Lol

8 februari 2016 om 09:14
decarsul Gebruiker

Graag zou ik de smoking buds 2 wireless willen testen.

Dit met als reden dat ik de laatste tijd zakelijk veel vaker deel neem in conference calls en je eigenlijk nergens een goede review van dergelijke apparaten kan vinden die het bel aspect goed uitlichten. Mijn focus zal daarom voornamelijk liggen op de review van de bel kwaliteit en de handigheid voor zakelijke toepassingen. Wanneer je kijkt naar het segment welke ‘zakelijk’ zou moeten zijn, betaal je ook vaak een flinke prijs terwijl de kwaliteit vaak te wensen overlaat.

Bij zakelijke toepassingen is het ook vaak dat je gelijktijdig andere werkzaamheden moet doen. Denk hierbij aan notuleren, online presenteren etc. hiermee is het bewegingsvrijheid van belang.

8 februari 2016 om 14:14
Teddegoey Gebruiker

Hallo,

Ik zou graag de Smoking’ Buds 2 Wireless in-ears willen testen. Ik zit 3 x per week in de sportschool, en vind het nu erg vervelend dat ze steeds uitvallen.

Heb al divers andere gekocht, maar wil gewoon een keer wat goeds! Zoals jullie de Smoking Buds beschrijven, denk ik dat deze beter zullen zitten/werken dan de andere die ik heb gebruikt. Daarom zou ik het heel graag willen proberen.

Ik hoop van jullie te horen als trouwe iBood fan :-)

Groeten Ted

8 februari 2016 om 14:17
Teddegoey Gebruiker

Ik bedoel uiteraard de: SKULLCANDY Uproar BT, daar de in ear steeds uitvallen!

Het lijkt mij dat ik een perfecte tester ben in dit geval :-)

Groeten Ted

8 februari 2016 om 17:39
Moderator Eveline iBOOD Moderator

Hi allemaal, hartelijk dank voor jullie enthousiasme!

Henny Huisman kletst uit zijn nek, want er kan er helemaal niet ‘maar 1 de winnaar zijn’. Hier hebben we 10 gelukkigen bekend te maken!

Klaar voor? Komtie!

In-ears Smokin Buds
seeya_40
apoc666
capac
pejdewit
roboweasel

Uproar Headphones
Bellykuh7
janger12
harmony22
SkyR
Zinned

 

Gefeliciteerd allen, veel testplezier! Let wel: staat 15 februari jouw review nog niet op kieskeurig.nl? Dan komen we de headphones/in-ears gewoon weer halen. We weten waar jouw huis woont…

 

11 februari 2016 om 00:00
pejdewit Gebruiker

Woeha! Had het forum niet bijgehouden dus wat een leuke verrassing toen er 2 pakketjes van iBood bleken te zijn! Samen met het TomTom Runner horloge (nee, da’s geen testexemplaar…) lagen de Smokin Buds op me te wachten. Eerste indruk is heel erg goed. De volledige review volgt over een paar dagen met uiteraard hier een linkje in het forum ;-). Je moet altijd oppassen met mensen die weten waar je bed slaapt. G’night!

11 februari 2016 om 20:26
SkyR Gebruiker

Ik ben begonnen met muziek luisteren via de Uproar, en dacht, laat ik eens kijken hoe zo’n review schrijven op Kieskeurig eigenlijk werkt. Ik kan echter met geen mogelijkheid vinden hoe dit zou moeten – alleen MediaMarkt heeft de Uproar BT op Kieskeurig staan, en als ik dan op het product klik ga ik ‘Direct naar de goedkoopste’, en kan ik geen review schrijven.

Dus… help?

12 februari 2016 om 16:22
Admin iBOOD Admin
13 februari 2016 om 13:53
SkyR Gebruiker

Ik heb mijn review op de site van de MediaMarkt achtergelaten, ik hoop wel dat deze op tijd goedgekeurd wordt…

 

Hartelijk bedankt voor het reviewen van de SKULLCANDY Uproar BT zwart!

Uw review wordt nu bekeken door onze redactie. Binnen 2 werkdagen sturen wij u een e-mail met meer informatie over de eventuele publicatie van uw review. Met vriendelijke groet, Media Markt

11 februari 2016 om 21:18
Moderator Paul Moderator

Een review wordt wel omschreven als een ‘kritische beoordeling’. Het is een stuk met een combinatie van feiten en meningen.
Feiten zoals wat de samenstelling en de prijs van een product is. En natuurlijk jouw eigen mening, over het uiterlijk bijvoorbeeld, of je het een fijn product vindt of niet, en natuurlijk je uiteindelijke eindoordeel. Bij dat eindoordeel kun je alles met elkaar afwegen; vind je de prijs-kwaliteit verhouding goed, wat had er misschien beter gekund, of anders. Is het product zijn geld waard, volgens jou?
De lezer(es) van de review kent het product wellicht nog niet, dus probeer alle aspecten van een product te benoemen. De verpakking, de 1e indruk, hoe verloopt de ingebruikname, gebruiksgemak, informatie over het product, test situatie, etc

12 februari 2016 om 09:43
krugerrand Gebruiker

SkyR via deze link:  Kieskeurig Uproar: http://www.kieskeurig.nl/search?q=skullcandy+uproar+BT

Je moet je dan wel eerst registreren  via kieskeurig en dan naar review gaan en klikken op review maken en je kan aan de slag.Daarna ff wachten op goedkeuring en klaar.

Succes!!

12 februari 2016 om 18:48
SkyR Gebruiker

Dat werkt dus niet krugerrand, want als je dan op het product klikt verlaat je de site van Kieskeurig en kom je op de site van de Mediamarkt. Maar dat is dus volgens de reactie van de admin waar de review van de Uproar BT geplaatst mag worden.

12 februari 2016 om 15:29
capac Gebruiker

Voila, mijn review staat online – ik heb echter wel deze gepost onder de ‘zwarte’ editie – omdat dit ook de versie is die ik gekregen heb :

http://www.kieskeurig.nl/koptelefoon/product/2969855-skullcandy-smokin-buds-2-bt-zwart/reviews

12 februari 2016 om 15:31
capac Gebruiker

…nog effe vermelden dat ik nog 3 extra dagen heb om verder te testen – dus zal zeker nog extra comments aan mijn review toevoegen.  Greetz.

13 februari 2016 om 19:29
apoc666 Gebruiker

Ik heb mijn review ook geschreven.
Ben veel te bang dat Eveline ze komt halen!

Aangezien deze nog goedkeuring nodig heeft zal ik hem hier ook even plaatsen.

Ook ik heb mijn Smoking Buds 2 Wireless mogen ontvangen van IBOOD.
Ze kwamen in een mooi klein blauw doosje (afmeting en gewicht volgens PostNL zijn: 10×18x24cm en 0,22Kg.)

De Buds worden beschermd door een stevig doosje.
In dat doosje zit een gebruiksaanwijzing in meerdere talen (ook NL), Garantie pamflet en een stevige plastic verpakking waar de Buds mooi in passen.

Er werd nergens aangegeven dat je de Buds eerst moet opladen.
Maar na een goede 3 kwartier aan de computer waren ze toch echt vol.
Die beloofde 6 speeltijd uur halen ze niet… Het waren er toch echt 8!
Wel vaak op pauze omdat ik ook moet communiceren met collega`s maar dan is de verbinding nog wel actief.

De reden dat ik deze graag wou testen is omdat ik werk met cnc machines die koelen met olie.
Ten eerste is het natuurlijk gevaarlijk om met loshangende draden in een machine te duiken.
Ten tweede vreet de olie ook bijna altijd door de kabeltjes heen.
Dus daar hebben de Buds al een gigantisch voordeel. (alleen van oor tot nek een kabel)
Toen ik de Buds in mijn oren deed viel het meteen op dat het geluidsniveau van de omgeving significant minder was.
Dat is dus een teken dat de doppen goed aansluiten.

Toen kwam het moment dat ik muziek ging luisteren.
De geluidsbeleving die deze Buds geven heb ik nog nooit met in-ears gehad.
Mooie warme tonen, Diepe bass en ook op het hardst vervormen de tonen niet.
Na wat kleine tweaks op mijn Samsung S5 was het geluid helemaal perfect.
Ik heb dingen gehoord in liedjes die ik nog nooit gehoord heb.

Van de low – profile hals merk je absoluut niets tijdens het bewegen.
Het is net als een ketting die om je nek hangt.
Absoluut niet zwaar of irritant.
Deze is ook te verwijderen mocht je dat willen.

Ook zijn deze Buds uiterrmate geschikt voor het gamen op de ps3.
Dankzij de ingebouwde microfoon komen de commando`s om die sniper daar boven op de heuvel te vermoorden kraakhelder door.

En dan komen we nu op de minpunten.
Als je wilt skippen naar een nieuw nummer moet je de volume knop best lang in houden. (dit kan komen omdat het via bluetooth gaat)

Er wordt geen stekkerlader bijgeleverd.
Niet elke werkplek heeft een optie tot usb opladen.

 

13 februari 2016 om 22:20
Bellykuh7 Gebruiker

Ook de mijne is al 3 dagen ‘aan het goedkeuren’, dus vandaar hier nogmaals ;)

Ik heb de Skullcandy nu nog maar 1 dag in mijn bezit, maar op basis van mijn bevindingen tot nu toe, bevalt deze helemaal prima!Comfort:Vergeleken met de AKG Y40, welke ook on ear is, maar heel erg klein is (zit echt op je oor), bedekt deze wel heel je oor, wat voor extra comfort zorgt (niet één drukpunt op je oor). Ook bij langer luisteren blijft deze hoofdtelefoon comfortabel zitten door de dikke kussentjes.Geluid:Het geluid van deze headphone is ook prima voor wat je er voor betaald. Heldere tonen en diepe bassen brengen je muzikale beleving optimaal naar voren. Ook heb je bijna geen omgevingsgeluid wanneer je muziek luistert, en heeft je omgeving (ook op zijn hardst) geen tot bijna geen last van jou.Bluetooth:Een groot pluspunt van deze koptelefoon is dat hij werkt op bluetooth. Hierdoor heb je geen last van kabels die in de weg hangen of snel kapot gaan. Wat ik nu al wel merk, is dat de bluetooth af en toe stoort, en dus de muziek even wegvalt. Dit is echter niet zo’n heel groot probleem. De bluetooth heeft een bereik van zo’n 15 meter, en je kan dus een redelijk eindje van je muziekspeler af gaan.Kwaliteit:De hoofdtelefoon is volledig van plastic en oogt dus ook niet heel erg stevig. Voor zover ik heb kunnen meemaken is hij ondanks het plastic wel stevig en ook flexibel. De koptelefoon is helaas niet opvouwbaar, wat het wel makkelijker zou maken voor dagelijks gebruik. In de doos zit alleen de koptelefoon en een usb-oplaadkabeltje, een case zou wel makkelijk zijn geweest om hem in op te bergen.Voordelen:- goede prijs/kwaliteitverhouding- goede geluidskwaliteit met diepe bassen (niet té diep) en heldere tonen.- bluetooth!- comfortabel, ook na langere tijd – flexibel (tot in zekere mate), tot zover goede bouwkwaliteit.Nadelen:- af en toe storing in bluetooth- geen kabel mogelijk (voor evt. PC o.i.d.- niet opvouwbaar- geen case- geheel van plasticAl met al een prima hoofdtelefoon voor zijn geld. Ik raad hem zeker aan bij mensen die op zoek zijn naar een stijlvolle koptelefoon met goed geluid en comfort.

 

14 februari 2016 om 10:32
janger12 Gebruiker

Ik heb mijn review van de Uproar BT inmiddels bij MediaMarkt ingediend. Net zoals bij de rest wacht deze nog op goedkeuring. Hieronder de tekst die ik heb geschreven. iBOOD, bedankt voor de kans om deze koptelefoon te testen!

—-REVIEW—-

De Skullcandy Uproar BT is een prettige koptelefoon met een acceptabele geluidskwaliteit, zeker voor deze prijs.

Allereerst de verpakking: de Uproar komt in een stevige doos. De doos is heel goed dichtgeplakt, waardoor het een hele operatie is om de koptelefoon uit de doos te halen. De inhoud is mager, maar voldoende. De doos bevat uiteraard de koptelefoon, een kort USB oplaadkabeltje (let op: zonder stekker!) en beknopte instructies en een garantiekaart. Veel mensen zullen tegenwoordig al wel voldoende USB opladers thuis hebben (een standaard micro-USB oplader van een hedendaagse smartphone voldoet), dus het is geen groot probleem dat Skullcandy geen volledige oplader meelevert.

De koptelefoon: de Uproar heeft een prettig laag gewicht en is geheel gemaakt van plastig. Hij voelt niet heel stevig aan, maar wel solide genoeg om een tijd mee te kunnen. Voordeel is dat hij vrij flexibel is en dus snel goed zit. Ik vind de pasvorm wel wat aan de kleine kant: ik heb geen overdreven groot hoofd, maar ik moet de koptelefoon op de grootste stand zetten voor een goede pasvorm. Daarnaast is de beugel ook vrij smal, maar door de flexibiliteit van het plastic irriteert dat niet. De koptelefoon is ‘on-ear’  en ligt dus op je oor. De kussens van beide oorschelpen zijn vrij dik en liggen prettig op het oor. Ik kan een hele tijd de koptelefoon dragen zonder vervelend gevoel.

Er is een ingebouwde accu, dus je hoeft geen batterijen te vervangen. Op een volle accu gaat de koptelefoon ongeveer 10 uur mee volgens de instructies, afhankelijk van het volume uiteraard. Dit heb ik nog niet getest, maar hij gaat nu al een aantal uur mee zonder problemen.

De bediening: de koptelefoon heeft drie knoppen aan de achterzijde van de rechterschelp. De knoppen hebben de vorm van een plus, cirkel en min en zijn makkelijk op de tast te vinden. De plusknop dient om het volume harder te zetten (kort indrukken) of het kiezen van het volgende nummer (lang indrukken). Het omgekeerde geldt voor de minknop. De middelste cirkel dient als aan/uit-knop en om te koppelen met een Bluetooth apparaat. Deze koptelefoon kan alleen via Bluetooth worden gebruikt en niet via een draad!

Het geluid: de eerste impressie van het geluid was niet heel overtuigend. De bas is vrij overheersend (wat een knappe prestatie is gezien het formaat van de koptelefoon!), waardoor de hogere tonen wat leken te verdwijnen in het geluidsbeeld. Na even gewend te zijn ben ik echter wat positiever gestemd. De bas is nog steeds duidelijk aanwezig, maar over het algemeen denk ik dat deze koptelefoon toch een vrij aardig geluid weet te produceren. Basliefhebbers zullen deze koptelefoon zeker weten te waarderen!

 

Samenvattend vind ik de Uproar voor zijn geld een goede koptelefoon met acceptabele pasvorm en acceptabel geluid. Er zijn koptelefoons met een iets gebalanceerder geluidsbeeld, want deze koptelefoon leunt vrij veel op bas. Dat maakt het geluid echter niet slecht! Voor deze prijs is het prima. Let wel op de, naar mijn mening, vrij kleine en smalle pasvorm (het flexibele plastic maakt dit deels goed) en het feit dat de koptelefoon alleen via Bluetooth werkt. Als je dit geen probleem vind, is deze Uproar een prima koptelefoon!

14 februari 2016 om 11:12
roboweasel Gebruiker

zopas mij review op kieskeurig gezet, moet wel nog gecontroleerd worden

http://www.kieskeurig.nl/koptelefoon/product/2969855-skullcandy-smokin-buds-2-bt-zwart/reviews/bedankt

14 februari 2016 om 17:36
seeya_40 Gebruiker

Ten eerste: Ontzettend bedankt voor de mogelijkheid deze oortjes te reviewen én houden! Ik ben er erg blij mee. Daarom is mijn review lekker positief, met een kleine kritische noot. Hierbij de review die ik op kieskeurig heb gepost (maar nog goedgekeurd wordt):

Afgelopen donderdag deze mooie in-ears mogen ontvangen. Ik wilde ze voornamelijk gaan gebruiken tijdens het sporten, want dan zit een draad van koptelefoon naar (in mijn geval) telefoon in de weg. Maar meteen op verschillende manieren getest:

Donderdag de in-ears opgeladen, dat was snel gebeurd! Vrijdag heb ik de oortjes gebruikt op mijn werk. Koppelen met een Macbook was zo gedaan en ik heb vrijwel de hele dag kunnen luisteren. Langer dan 6 uur. Bereik was prima hoewel ik merkte dat muren en deuren storing geven en het bereik verminderen.

Vanmorgen ook mee wezen sporten. Wat een uitkomst! Tijdens walking lunges gewoon mijn muziek kunnen luisteren terwijl mijn telefoon ergens aan de kant lag. Geen problemen. Het koppelen met mijn Andriod smartphone leverde trouwens ook geen problemen op. Dus helemaal tevreden. Zal ze zeker vaker gaan gebruiken.

Vind de oortjes fijn zitten. Ik krijg vaak pijnlijke oren omdat ze drukken maar dat heb ik met de Skullcandy Smokin Buds 2 BT veel minder. Dat is een zeer positief punt.

Klein nadeel: De oortjes zijn minder geschikt om “eenzijdig” te gebruiken, waarmee ik bedoel om één kant uit je oor te houden. Deze kant hangt dan en kan ervoor zorgen dat de unit in je nek naar die kant verschuift.

Wat betreft geluidskwaliteit vind ik ze prima geluid produceren. Maar ik ben geen purist! Luister graag muziek en dat lukt met deze in-ears heel goed. Ben je dus op zoek naar fijne bluetooth in-ears met een prima geluid kan ik je deze Skullcandy Smokin Buds 2 BT aanraden.

15 februari 2016 om 09:20
pejdewit Gebruiker

Ook mijn review van de Smokin’ Bud 2 staat online: http://www.kieskeurig.nl/koptelefoon/product/2969855-skullcandy-smokin-buds-2-bt-zwart/reviews

De reviewtekst:

Onderweg (of thuis) naar je eigen muziek luisteren kan veel manieren. Onderscheid zit veelal in draadloos of met een kabeltje, en in, op of rondom je oor. Wat dat laatste betreft: daar zit veel persoonlijke voorkeur bij. Een dopje in je oor kan veel omgevingsgeluid dempen, zodat je geen dure noise cancelling koptelefoon hoeft aan te schaffen. Maar je moet het gevoel wel kunnen verdragen. Op je oor drukt veelal op de oorschelp, en rondom je oor zou weleens groot kunnen zijn of lijken.

Draadloos scheelt veel gehannes met sjaals, jassen en andere winteraccessoires. Toch is de term een beetje misleidend. Draadloos ben je (in een stereovariant) eigenlijk nooit. Het linker- en rechteroor zullen altijd met elkaar verbonden zijn. Dan zit er dus toch een snoertje tussen beide oren, simpelweg omdat er één bluetoothontvanger is voor beide oren. De ontvanger heeft altijd wel enige omvang, ook omdat er een batterij meegenomen moet worden die meerdere uren luisterplezier geeft. Die ontvanger zit dan ofwel direct achter je oorschelp (denk: gehoorapparaat 1970) ofwel achter in je nek.

De hier geteste koptelefoon is draadloos in-je-oor: de Skullcandy Smokin’ Bud 2 Wireless In Ear. De ontvanger zit in je nek, dus in je oor steekt alleen een comfortabel dopje. Zeer zacht rubber, dus dat voegt zich goed in de oorschelp. Geluiddemping is zeer behoorlijk, dus onderweg is het even extra om je heen kijken naar overig verkeer! In de verpakking zit ook een setje ovalen dopjes, maar dat lijkt overdreven aangezien de oorspronkelijke dopjes zich al heel goed vormen.

Van ontvanger naar oordopjes loopt een platte kabel. Dat maakt in eerste instantie niet zo veel uit, want de afstand tussen ontvanger er oren is zo kort dat er niet veel in de war kan raken. Pas als je gebruik maakt van de “hals” zoals SK het noemt (een plastic beugel die om je nek zit, en waarin de ontvanger geklemd wordt en de draden naar de oren geleid worden) merk je dat de platte draden handig zijn. De hals is namelijk fraai dun en daardoor soepel. En de hals is inderdaad handig, want hoewel het meer ‘casual’ zou zijn om zonder de hals te lopen, verschuift in dat geval de ontvanger te makkelijk uit de nek en komt ergens links of rechts te hangen. In het ergste geval gaat ‘ie dan aan je oor hangen. Minder prettig uiteraard.

Het geluid van de SB2 is prima. Het blijven natuurlijk hele kleine dopjes, dus de spreiding tussen laag, midden en hoog is moeizaam. Toch weet SK zoals altijd hele fraaie diepte in de bassen te geven en is het hoog aangenaam. Wil je mooier geluid, dan kom je al snel op Around Ears die door hun grootte in staat zijn drie aparte speakers/drivers te plaatsen.

De bediening gaat met een afstandsbediening in de draad van het linkeroor. Daar zitten dikke symbolen op voor + en – en daar tussenin het SK logo. Dat voelt dik genoeg om ze op de tast te herkennen. Nadeel is dat SK er voor gekozen heeft om Nummer Vooruit of Nummer Achteruit uit te voeren door lang (ca. 5 sec) op de knop + resp. – te drukken. Dit in tegenstelling tot veel andere merken, waar meerdere keren op de knop drukken het werk doet. Vooruit gaat nog wel, maar Achteruit wordt een uitdaging. Na 5 seconden spring je naar het begin van een nummer. Wil je dan nog een nummer terug, dan moet je de knop nog een keer 5 seconden indrukken. En daar wordt het spannend, want als dat niet binnen de eerste 5 seconden van het nummer lukt, spring je alleen maar weer naar het begin van dit nummer. Klein wedstrijdje met de SB2 dus…

De batterij is niet intensief getest. Wel viel op dat de SB2 piepjes gaat geven als de batterij leeg begint te raken. Dat zou een uur voordat de SB2 uitvalt moeten zijn. In de eerste test zaten daar helaas maar een paar minuten tussen, dus dan valt er onderweg niets meer op te laden. Dat opladen gebeurt trouwens eenvoudig met een micro-USB kabeltje. Overigens blijft een ledje op de ontvanger braaf blauw langzaam knipperen tijdens gebruik. Daar heb je niets aan, tenzij je ogen in je achterhoofd hebt ;-). Had wellicht weer een beetje batterij uit kunnen sparen.

De bluetoothverbinding is over het algemeen prima. Zuiver geluid ook bij telefoon/SIRI/geluidsbesturing. In de kortlopende test waren een paar kleine verstorinkjes die wellicht samenhangen met een druk gebied (Den Haag Centraal Station). Uit eerdere bluetoothervaring (Marmitek) blijkt dat vaker voor te komen, hoewel Bose er fluitend doorheen loopt.

Het totaaloordeel is dat de Smokin’ Bud 2 van Skullcandy een zeer prettige in-ear koptelefoon is met bovengemiddeld goed geluid.

15 februari 2016 om 13:49
harmony22 Gebruiker

Gisteren geplaatst maar nog niet online

 

Geachte Harmony22,

Hartelijk bedankt voor het reviewen van de SKULLCANDY Uproar BT zwart!

Uw review wordt nu bekeken door onze redactie. Binnen 2 werkdagen sturen wij u een e-mail met meer informatie over de eventuele publicatie van uw review.

Met vriendelijke groet,

Media Markt

15 februari 2016 om 16:29
Bellykuh7 Gebruiker

https://www.mediamarkt.nl/webapp/wcs/stores/servlet/MultiChannelMAMyReviews?storeId=10101&langId=-11

Edited by: Paul
de link werkt niet correct, slechts een inlogscherm zichtbaar

15 februari 2016 om 17:30
Bellykuh7 Gebruiker

Geachte null van Spreuwel,Nogmaals hartelijk bedankt voor uw review over de SKULLCANDY Uproar BT zwart. Uw review zal binnen 24 uur zichtbaar zijn op onze website. U kunt uw review terugvinden op de pagina van de SKULLCANDY Uproar BT zwart. Omdat u deze review geschreven hebt, maakt u nu kans op een Media Markt-cadeaukaart t.w.v. € 50,-! U kunt uw reviews nalezen in uw account onder ‘Reviews’. Met vriendelijke groet, Media Markt

Hij zou er vandaag/morgenvroeg op moeten komen staan!

Dit topic is gesloten en daarom is het is niet meer mogelijk om te reageren.