20 juli 2016 om 16:36
iBOOD
Header

Ben jij een audiofiel? Wil jij de nieuwste technische hoogstandjes altijd als eerste in huis hebben? En heb je ook nog eens een vlotte pen? Dan hebben we goed nieuws!


Wat is het goede nieuws?

Wij mogen 5 net gelanceerde Sony speakers laten testen. Het gaat om de SRS-ZR5 speaker die niet alleen ideaal is door de multi-room-functie, maar ook functies heeft voor draadloze surround sound en wireless stereo.


Ho, stop, ik doe mee! Hoe werkt dit?

De 5 gelukkige testers ontvangen deze week nog de SRS-ZR5 speaker, hebben dan 5 dagen de tijd om hem goed te testen en plaatsen dan een uitgebreide review op Kieskeurig.nl. We gaan er vanuit dat de speaker na het testen zo goed bevalt, dat je niet meer zonder wilt. Daarom kan je hem voor slechts €99,- (i.p.v. €230,-) overkopen, als dank voor jouw moeite! Uiteraard kan je er ook voor kiezen om hem kosteloos naar ons terug te sturen.


Kom maar op met die speakers!

We hebben 5 speakers klaar staan om te versturen. Om kans te maken willen we je vragen om als reactie een foto en/of collage te plaatsen van jouw audio-verzameling. Laat hier duidelijk zien welke te gekke audio-gadgets jij thuis hebt staan. De afbeelding uploaden kan bijvoorbeeld via Mupload en Postimage, waarna hij op ons forum geplaatst kan worden.

En wil je de kans op winnen nog groter maken? Plaats dan een link naar een review die jij al eens geschreven hebt, zodat we ook jouw review-kwaliteiten kunnen bekijken!


Ik ben al onderweg, wat is mijn deadline?

We hebben het volgende tijdschema voor deze actie:
21-7-2016 16.00: Bekend maken winnaars
22-7-2016: De speakers worden verstuurd naar de gelukkigen
29-7-2016: Jouw uitgebreide review staat online op Kieskeurig.nl

20 juli 2016 om 17:04
Youriboy Gebruiker

In het verleden heb ik vele reviews mogen schrijven, waaronder laptops, desktops, tablets en smartwatches! :D Hopelijk mag ik deze ook reviewen voor Sony! Dat zou heel erg leuk zijn!

Link: https://tweakers.net/productreview/127395/asus-rog-g20cb-nl016t.html

https://tweakers.net/productreview/121563/asus-zenwatch-2-(leren-band)-zilver-(beige-blauw).html

https://tweakers.net/productreview/111796/asus-n551jq-cn020h.html

20 juli 2016 om 17:21
Moderator Bas iBOOD Moderator

Hi Youri,

Vergeet niet om een foto van jouw audio-collectie te plaatsen.

Groeten,
Bas

20 juli 2016 om 17:20
LeslieVR Gebruiker

Ik heb nog geen jaar geleden de stelle pilar gekocht via ibood en ben er zeer tevreden mee maar nu ben ik toe aan iets groter/krachter en deze sony lijkt me daar ideaal voor !

20 juli 2016 om 17:21
Moderator Bas iBOOD Moderator

Hi Leslie,

Vergeet niet om een foto van jouw audio-collectie te plaatsen.

Groeten,
Bas

20 juli 2016 om 21:00
Nobodie Gebruiker

Ik zou graag willen testen of deze fraaie Sony nog wat dynamiek kan toevoegen aan mijn High End set.(foto).

Hoewel de set een prachtig, vol geluid kan afleveren, mis ik soms wat hoog, en midden. En een pietsie laag. Als ik de bassen door mijn lichaam voel beuken, denk ik toch, wat ontbreekt er nou? Hoop dat deze Sony mij het antwoord kan geven, ben ten einde raad, anders moet hij naar de recyclestraat.

20 juli 2016 om 23:10
jtempelman Gebruiker

Beste Ibood,

Ik ben een groot muziekliefhebber. Zowel in de vorm van concerten, festivals als thuis.  Thuis speel ik nog wel eens een plaat af op mijn vertrouwde platenspeler (zie foto’s) of stream ik via Spotify naar onze Media Center PC. Ook in de auto maak ik graag gebruik van Spotify d.m.v. het streamen naar een Bluetooth ontvanger (natuurlijk via Ibood aangeschaft) aan de autoradio.

Wat ik nog mis, en deze speaker waarschijnlijk zou kunnen oplossen, is het gemak van in verschillende ruimtes snel zonder al te veel hoeven op te starten muziek te luisteren in hoge kwaliteit.

Ik zou graag de kans willen krijgen deze wireless all-arounder te willen testen!

 

20 juli 2016 om 23:49
sjtienuh Gebruiker

Ik zou hem ook graag willen testen, maar heb geen audiocollectie. Gebruik nu puur alleen mijn iphone, maar zou graag meer power en betere klanken willen

21 juli 2016 om 01:17
Bleats Gebruiker

Hoewel sommige weinig vergelijkingsmateriaal hebben, wil ik hier mijn collectie even neerzetten:

Ik heb mijn verzameling in twee delen op de kast neergezet. Op de linker helft staan een gedeelte van de audio producten die ik in bezit heb. Hier staan de volgende producten op voor audio: In het groot een Harman/Kardon Go + Play Micro (niet bepaald micro, maar wel lekker geluid) met daarvoor een Xiaomi Mini Bluetooth speaker (erg mini welke ook tegen wat water kan, maar geluid is maar matig), een Stereoboomm 500 (voor het formaat redelijk geluid, maar niet vergelijkbaar met de Harman/Kardon of de Sony) en een House of Marley Chant BT (geluid is vrij krachtig, maar niet goed voor sommige muzieksoorten). Naast de portable speakers liggen er ook koptelefoons (TDK ST750 / Mad Catz F.R.E.Q. M / Pioneer SE-MJ502 (ligt niet, maar hangt)) en een Antec Smartbean voor de koptelefoons aan te sluiten via Bluetooth. Daarachter staan nog auto speakers van het merk Caliber met type UDS69G voor degene die het niet was opgevallen welke gebruikt moeten gaan worden bij een hobby project. Voor deze doos liggen nog twee setjes oordopjes nieuw in verpakking (Fischer Consonance en AKG Q350), maar op de doos liggen ook nog een 8-tal oortjes van verschillende merken zoals Sony, Fischer en Philips.

Aan de rechterkant van de twee kasten (net een paar producten ook nog op de linker kast) zijn producten van Sony. Hiermee wil ik stiekem aangeven dat ik fan ben van Sony, maar aangezien dat misschien geen positief punt is, noemen we het maar dat ik ervaring heb met het merk en de producten. We gaan links gewoon verder met allereerst een witte koptelefoon (MDR S70AP) met daarvoor een Walkman NWZ-E474. Daarnaast liggen nog twee Xperia telefoons, namelijk de Xperia S en de Xperia Z1. Daarboven liggen twee videocamera’s. De meest linkse is de HDR-PJ620 en daarnaast de actioncam HDR-AS15 met bijbehorende behuizing voor te filmen met scherm wanneer hij niet op de motor zit. Daarachter staat de SRS-BTX300 welke direct het vergelijkingsmateriaal zou moeten worden van deze speaker samen met de Harman Kardon. Vervolgens zie je 3 VAIO laptops liggen, namelijk een 14″ en 15″ model uit de VAIO E serie en een VAIO Z. Hoewel het merk tegenwoordig niet veel meer te maken heeft met Sony, staat er nog wel het logo op! Daarnaast staat een mooie Blu-ray speler welke de naam PlayStation 3 mag dragen.

Als dat nog niet alles is, staat er aan de rechterkant, welke bijna in het geheel uit beeld valt, de subwoofer van de twee speakers die naast de mooie Sony TV hangen (ook maar het typenummer opgeven, dat is de KDL-42W805A) van het merk Yamaha. Het gaat hier om het type DVX-700. Hierboven zijn de meeste producten genoemd die ik heb. Uiteraard hebben ik en mijn partner ook nog een Sony autoradio en staan er nog speakers rond mijn computer en op de hobby kamer, maar de kasten stonden al vol en om de auto radio’s eruit te moeten halen, was ook nogal wat.

Helaas al bij al niet zo origineel als die van Nobodie met z’n telefoon, maar al bij al toch een goede test case voor de speaker. De speaker, als ik deze kan testen, zou het moeten opnemen tegen de Harman/Kardon en de Sony speakers welke ik net vermeld heb. Ook de Yamaha set zal meegenomen worden in de test door middel van de daarop aangesloten bluetooth adapter en/of media-speler. Verschillende soorten muziek moet hij daardoor perfect kunnen afspelen, want mijn muzieksmaak is op z’n zachtst gezegd een beetje apart (Hard Rock afgewisseld met Vocal Trance en klassieke nummers van zowel buitenlandse artiesten als Nederlandse artiesten om “vandaag zo vrolijk” te worden), maar ook de film Fantasia 2000 zal hij aan moeten kunnen aangezien dit nog steeds een prachtige film is welke een mooi audio setje verdient! Daarnaast wil ik hem graag overnemen indien hij goed bevalt… Dus kom maar op!

21 juli 2016 om 10:15
kloispetie Gebruiker

Beste Ibood,

De aangeboden speaker moet volgens mij op 2 vlakken getest worden.

1) Geluid

2) Gebruiksgemak en features.

Op beide vlakken denk ik dat ik waardevol vergelijkingsmateriaal heb.

Geluid is persoonlijk. Toch kan er op vlak van kwaliteit een en ander geobjectiveerd worden. Qua vergelijkingsmateriaal heb ik een Geneva Model S, 5 sterren op WhatHifi en tegenwoordig in eenzelfde prijsklasse als de Sony. Deze vergelijking lijkt mij dan ook een belangrijke meerwaarde. Daarnaast kan hij afgezet worden tegen een goedkopere Cambridge Audio Minx, ook 5 sterren op Whathifi in zijn categorie.

Tot slot beschik ik over een Yamaha 7.1 receiver met bose surround set en in een andere ruimte inbouwspeakers van Nuvo (AP26I). Deze set kan natuurlijk minder als direct vergelijkingsmateriaal gebruikt worden omdat het toch een totaal andere invalshoek en prijsklasse heeft. Toch kan de vergelijking een en ander opleveren.

Op al deze sets heb ik een Chromecast Audio aangesloten (3 in totaal). Hierdoor beschik ik reeds over een multiroom setting, die ik graag nog wens uit te breiden. ook op dit vlak is de vergelijking met Google z’n eigen chromecast dus interessant in compatibiliteit, gebruiksgemak,..

Uiteraard heb ik de nodige tablet’s, smartphones,… om muziek te streamen. Ik beschik ook over een Spotify premium abonnement.

Kortom: De Sony zal het opnemen tegen interessante concurrenten.

 

Edited by: Bas iBOOD
Fixed afbeelding

21 juli 2016 om 11:59
RiGHT Gebruiker

Beetje vervelend dat ik dit nu pas zie, ik zit op mn werk dus kan geen foto maken van mn audio spulletjes :(

Zou toch graag deze Sony uitproberen, ik heb flink wat Sony spul thuis staan en zou deze speakers daar graag aan toevoegen en er een mooie review van maken. Inmiddels een jaar of 10 terug was ik een editor voor Tweakers.net, dus ik weet wat ik doe.

 

Mijn meest interessante tech gadgets waar audio mee is af te spelen :)

 

Sony BDV-N9100 home cinema set met draadloze achterspeakers en dikke subwoofer

Sony Bravia 40″ KDL-40…X – het typenummer weet ik niet exact meer. Al een wat oudere TV die aan vervanging toe is :)

Sony MDR-XB650BT bluetooth headphones

Bose QuietComfort 20i in-ear noise canceling headset

Sony homecinema set met DVD aan een oude Panasonic TV in de slaapkamer. Geen idee zo uit mn hoofd van typenummer.

Intel NUC6 i5-6260 mini-computer

Intel NUC4 i3-4010 mini-computer voor Kodi

Lenovo T550 laptop

Samsung Galaxy S4 smartphone

Asus Transformer TF701 Android tablet

Nintendo Wii

iPod Touch

21 juli 2016 om 12:09
RiGHT Gebruiker

21 juli 2016 om 12:10
RiGHT Gebruiker

ik kom niet verder dan deze oude foto uit 2012 van mijn vorige Sony BDV set uit 2006 / 2007. BDV-IT1000 was dat geloof ik. Andere fotos heb ik hier niet beschikbaar

21 juli 2016 om 12:12
KinjoMassimo Gebruiker

Beste Ibood,

deze kans kan ik aan mijn niet laten voorbijgaan aangezien ik net op zoek ben naar een (multiroom) WiFispeaker. Mijn collectie bestaat uit een amalgaam van audioapparaten gaande van een wat oudere 7.1 versterker (die nieuw leven is ingeblazen aan de hand van een Chromecast Audio), Bluetooth speakers (zoals een draagbare JBL Pulse maar ook een krachtigere Medion), twee homecinemasystemen van Sony tot een klein Sony microsysteempje (Bluetooth en Wifi) voor in de keuken. De bedoeling is om veel van die zaken aan te sturen met Chromecasts om zo met een heel divers arsenaal toch dichter bij de naadloze “Sonos” ervaring te komen (en dit voor een spotprijs uiteraard). De geluidskwaliteit zal vergeleken worden met de systemen thuis maar ook met enkele geluidsinstallaties van vrienden die oa een Sonos (5+3) systeem en de (blijkbaar toch populaire) Geneva M speaker. Bovendien wil ik eens de gebruiksvriendelijkheid, de features en de MultiRoom functionaliteit op de proef stellen.

21 juli 2016 om 12:16
KinjoMassimo Gebruiker

Nog een paar extra foto’s (kwaliteit is echt belabberd maar ik had echt geen tijd om ze nog te bewerken):

21 juli 2016 om 14:53
KinjoMassimo Gebruiker

Nog wat extra info voor de volledigheid:

De HDMI connectiviteit (en dan vooral ARC) zal getest worden in combinatie met een Sony TV en de volgende Sony versterkers BDV-NF620 en BDV-E380 (eventueel ook afspelen via de PS4).
Dankzij mijn Spoitify abonnement ga ik ook de streaming functionaliteit kunnen beoordelen alsook het lokaal afspelen vanaf NAS en Smartphone (Samsung Note4) via Google Cast (compatibele apps MediaMonkey, LocalCast en PocketCast) en ook via de laptop.

De geluidservaring zelf zal getoetst worden aan de Yamaha versterker (met aangesloten Sony CD speler), de wireless speakers van JBL, Medion en (op verplaatsing weliswaar) aan de Sonos (Play 3 en 5) en Geneva M.

Het stroomverbruik zal opgemeten worden en vergeleken worden met de opgegeven waarden.

21 juli 2016 om 14:13
tap123 Gebruiker

Dag iBood!

Graag zou ik ook deze Sony willen testen, omdat ik én een prima geluidsinstallatie heb én al meerdere plannen heb voor deze SRS. Maar het leukste komt nog: ik heb zijn kleine broertje! Helaas zijn de foto’s van mindere kwaliteit (S5), maar voor de review zal ik de spiegel reflex erbij pakken!

Om te vergelijken:

Dit is de installatie in de woonkamer met en Yamaha 7.1 versterker en 2 vloerstaande KEF speakers (Q70 serie). Muziek speel ik af op deze installatie via Kodi verschillende MP3 / FLAC (via RPi HMDI out), de Samsung 48″ LED via HDMI-ARC, Airplay of internetstreams. Veel opties om goed te vergelijken.

En zijn kleine broertje:

De SRS-X2! Gekocht vorig jaar oktober in Australië tijdens vakantie en nu veel ook gebruikt in de badkamer voor in bad, lekker in de tuin voor bij de BBQ, op andere vakanties en bij kleine feestjes. Deze klinkt al behoorlijk goed, werkt heel gemakkelijk en de accuduur is prima. Maar de vraag is natuurlijk hoe de grotere, luxere en betere functioneert. Dus goed om te vergelijken!

 

21 juli 2016 om 14:18
tap123 Gebruiker

En nog even de grotere versies van de foto’s:

 

21 juli 2016 om 15:26
Arjoes Gebruiker

Op de valreep.. Helaas ben ik niet thuis om een foto te maken van mijn sound-gear. Daarom een omschrijving;

Main speakers: Logitech Z5500* aangesloten op mijn iMac, Google ChromeCast Audio en LG EF950V televisie als centrum voor vrijwel al mijn audio, Hoofdtelefoon: SteelSeries Siberia Elite Prism (Gaming) Headset.

Eerdere reviews (foto’s daarvan zijn helaas niet meer beschikbaar):

https://tweakers.net/productreview/60102/panasonic-viera-tx-p50vt50.html

https://tweakers.net/productreview/65378/sony-reader-prs-t2-zwart.html

 

* Ik overweeg de aanschaf van een Teufel THX Ultra 2 set om het geluid beter passend te maken bij de beeldkwaliteit van de televisie. Een demo in Amsterdam staat echter nog niet gepland.

21 juli 2016 om 15:28
Xaobotnik Gebruiker

Ik zou hem ook best willen testen. Ik ben helaas niet thuis, maar wellicht dat ik op basis van mijn oude rommelige kamer bij mijn ouders een idee kan geven van wat audio voor mij betekent. Dit is dus allemaal slaapkamer-werk, thuis in mijn woonkamer staat het materiaal dat ik dagelijks gebruik. Het lijkt me redelijk om aan te nemen dat als het spul dat ik bij mijn ouders heb staan beter is, ik het mee naar huis had genomen.

Anyway:

loading

Een vreemd apparaat wellicht. Het gaat om een Silvercrest DVD-speler. Ding heeft me niet meer dan 70 euro gekost. De reden echter dat ik deze kocht was niet dat ik DVD’s wilde afspelen, maar het gegeven dat er een audiochip in verwerkt zit van Nagaoka. Iets dat nooit wat geworden is, en vervolgens opgekocht is door de OEM-fabrikant die deze DVD-speler ook gemaakt heeft. Kennelijk wisten ze niet wat het was, maar voor weinig geld had je dus topaudio, en ook de ondersteuning van digitale losslessformaten, waardoor je dus niet eens alleen CD’s kan afspelen, maar via USB (en gebrande CD’s uiteraard) ook gewoon digitale content.

Erboven ligt een Gladen RS-150-serie auto-versterker die ik nooit gebruikte als versterker, maar deze staat niet aangesloten. Mensen zullen wellicht ook de monster-kabels herkennen die daarboven te zien zijn. Accessoires als kabels zijn bij analoge signalen ook belangrijk.

loading

Onkyo TX313 versterker. Gewoon voor de TV audio en aangesloten speakers. Voor een slaapkamer is het meer dan voldoende. Daarboven is een van de satellieten te zien van de Z5400-PC set en een SOL-republic bluetooth speaker die ik in de badkamer gebruikte, icm de Asus Transformer tablet waar hij op staat. De Jamo-staander erover is een Jamo S420-serie die uiteraard op de Onkyo aangesloten staat.

loading

Hier zien we een andere satelliet van de Z5400, de versterker van de Z5400 wat de voornaamste reden is dat ik deze set kocht; drie S/PDIF aansluitingen, waarvan één coaxaal en twee optisch. Dit uiteraard naast de aansluitingen voor de 5.1 oplossing. Verder zien we een Teufel Mute. Prima koptelefoon voor zijn prijsklasse van ongeveer 200 euro als ik me niet vergis. Verder zien we een Teufel Concept B20 speaker. De Z5400 is een prima game-set, maar voor muziek is de Teufel aanzienlijk beter. Dat Trust-ding is een DAC van inderdaad het budgetmerk Trust. Die koptelefoon was destijds een van de beste 5.1 hoofdtelefoon-oplossingen. Maar tegenwoordig is het prut. De DAC is echter een noemenswaardige toevoeging voor wat ik uit mijn geluidskaart kreeg. Een normale audio-DAC van gelijkwaardige kwaliteit zou me minimaal 200 euro kosten.

 

loading

De rechterzijde van het bureau. Een AKG Hearo die ik later als vervanging voor de Trust-oplossing kocht voor cinema-geluid in een koptelefoon. De andere Teufel-speaker uiteraard, en wederom een satelliet van de Z5400. Verder zien we daaronder een HTC One M8. Ik ben geen HTC fan, verre van (vanwege de zwakke internals). Maar qua audio-output is de One-reeks al jaren de beste optie die je kunt nemen.

Hmm, ik bedenk net dat ik wellicht beter effe naar beneden had kunnen lopen en de toren van mijn vader had kunnen laten zien. Hoofdzakelijk jaren ‘80 en ‘90 spul maar wel een stuk serieuzer dan het werk dat ik hier heb dat toch vooral digitaal georiënteerd is, behalve de Gladen 150…

Maar goed, dat zou ook valsspelen zijn.

 

Wat links daar reviews die ik geschreven heb:

Dit zijn mijn reviews op Tweakers: https://tweakers.net/productreview/user/46032/

http://www.kieskeurig.nl/mediaspeler/product/964400-mede8er-med500×2/reviews (effe ctrl+f op ‘xaobotnik’)

http://nl-nl.forum.ibood.com/products/18450-160221/duopack-philips-fx4m-koptelefoon-met-mic/#comment-722042

21 juli 2016 om 15:49
ajopie Gebruiker

De foto is iets te groot momenteel, ik hoop dat jullie hem op maat en leesbaar kunnen maken.

BVD

Vriendelijke groet

A Vermeulen

21 juli 2016 om 16:41
Moderator Bas iBOOD Moderator

Bedankt voor jullie inzendingen!

We hebben de volgende 5 winnaars gekozen om de Sony SRS-ZR5 te reviewen. We gaan per mail contact met jullie opnemen.

Xaobotnik
KinjoMassimo
Kloispetie
Bleats
Tap123

21 juli 2016 om 20:12
jtempelman Gebruiker

Helaas! Succes jullie 5

25 juli 2016 om 15:49
Xaobotnik Gebruiker

Hopelijk leest iemand hier nog mee. Kunnen jullie eens Who is It van Michael Jackson draaien op een degelijk volume en luisteren of jullie een ratel horen?

Dit topic is gesloten en daarom is het is niet meer mogelijk om te reageren.