23 november 2017 om 16:02
iBOOD
Header

Compleet draadloze oordopjes, IPX 5 waterbestendig, compatibel met Siri, OK Google, Hi Cortana én Alexa, een handige app, nog nergens te krijgen en alleen nú gratis. Te mooi om waar te zijn? Zeker niet, bij deze reviewactie van de Zolo Liberty+.


Huh, wat?

We bieden 10 Zolo Liberty+'s aan voor de unieke lage prijs van € 00,00 (incl. verzendkosten), gratis dus! Zolo is het premium audiomerk van Anker. Via Kickstarter haalden zij 2,8 miljoen euro op voor hun Zolo Liberty+, compromisloze in-ears. Deze in-ears hebben een adviesprijs van € 149,99.

Als jij één van de gelukkigen bent die deze oordopjes inclusief power case zullen ontvangen, dan vragen wij daarvoor in ruil een uitgebreide review. Deze mag je uiteraard schrijven terwijl je met de oordopjes in geniet van je muziek.


Ik wil één van de gelukkigen worden. Wat moet ik daarvoor doen?

Dat is eigenlijk heel simpel.

Allereerst moet je ons overtuigen dat jij niet alleen heel goed bent in het testen van deze in-ears, maar ook dat jij dé aangewezen persoon bent om op zeer korte termijn een zeer uitgebreide review te schrijven over deze Liberty+, die nog niet op de markt te verkrijgen is. De ideale tester:

 • Heeft de komende 2 weken veel tijd om de in-ears te testen
 • Kan een uitgebreide review schrijven, inclusief afbeeldingen
 • Heeft een kast vol met vergelijkingsmateriaal

 • Als je wordt uitgekozen ontvang je een mail met de vraag jouw adresgegevens naar ons op te sturen. Vervolgens sturen wij de Zolo Liberty+ zo snel mogelijk naar je toe!


  Kom maar op met die in-ears!

  That’s the spirit! Plaats hieronder snel een berichtje waarin je ons overtuigt dat jij de ideale reviewer van deze Zolo Liberty+ bent.


  Ik ben al onderweg, wat is mijn deadline?

  We hebben het volgende tijdschema voor deze actie:

  27 november rond 15:00: De winnaars worden bekend gemaakt en krijgen een mail;
  28 november 2017: We verzenden de Zolo Liberty+, mits de winnaars hun adresgegevens tijdig hebben opgestuurd;
  Vanaf 29 november 2017: De gelukkige reviewers nemen de tijd om de Zolo Liberty+ uitgebreid te testen;
  5 december 2017: Jouw review staat online!

  24 november 2017 om 12:51
  cwilke Gebruiker

  Trotse bezitter van iPhone 8, Samsung Sport Gear Pro en Amazon Echo Plus, altijd bij het sporten Spotify via de smartwatch- maar nog gewoon een wit snoertje naar de oren. Volgens mij ben ik wel een ideale tester voor dit product!

  24 november 2017 om 13:07
  LaurenzG Gebruiker

  Ziet er een heel interessant product uit!

  Ik engageer me heel graag om dit product uitvoerig te testen en te reviewen.

  Niet enkel kan ik een aardig potje schrijven, bovendien heb ik al menig oortjes en headphones de revue zien passeren. Als audiofiel (doe zelf als amateur aan muziekproductie, mixen en masteren) en fervent sporter (zwemmen, lopen en fietsen) ben ik benieuwd hoe goed die oortjes blijven zitten en hoe het geluid werkt.

  Indien jullie meer gegevens van me nodig hebben, dan hoor ik dat graag!

  24 november 2017 om 13:16
  mr.JK Gebruiker

  Nice, leuke actie! Van de week zijn mijn oordopjes kapot gegaan en ik ben nu echt wel klaar met die kabels. Voor studie en werk ben ik vaak onderweg en de Zolo Liberty+ lijkt mij ideaal om tijdens het reizen te testen. Daarnaast sport ik ook twee keer in de week, dan gaan ze ook zeker mee! Ben ook erg benieuwd of de Siri functie goed werkt met mijn Macbook en iPhone.

  24 november 2017 om 13:29
  Tamie308 Gebruiker

  Als regelmatige reviewschrijver engageer ik mij met plezier om deze oordopjes te testen. Er is zo een hoop brol op de markt dat ik er echt naar uitkijk om deze te testen. Ik ben dagelijks met muziek bezig voor het maken van films enz en ben al lange tijd op zoek naar een combinatie van handig gebruik en prefect geluid. Het feit dat ik ze ook kan gebruiken op mijn loopband is helemaal de kers op de taart. Ben in blijde verwachting…alvast bedankt.

  24 november 2017 om 13:37
  Floris237 Gebruiker

  Als geregelde bezoeker van Tweakers.net lees ik mijzelf altijd goed in voordat ik een product aanschaf. Ik zie het dan ook als een leuke opgave om naast mijn scriptie in de bibliotheek een uitgebreide review te schrijven over dit product, waarbij ik reviews op tweakers.net als een standaard kan hanteren. In de bieb is het namelijk van groot belang om oortjes te hebben die je zowel afsluiten van de buitenwereld als ook fantastisch geluid produceren. Voor deze setting zijn mijn urBeats ideaal. Voor het sporten switch ik daarentegen om naar mijn Skullcandy Method omdat die toch net wat beter blijven zitten, tegen een stootje kunnen en zweet- en spatwater bestendig zijn. Zo zitten die na een half uur non stop touwtje springen nog steeds goed in mijn oren. Tot slot gebruik ik thuis mijn Bose Quiet Comfort 3 voor de beste geluidservaring en comfort. Over het algemeen ben ik wat sceptisch over draadloze oortjes, vanwege de batterij, het draagcomfort, hoe ze eruit zien en hoe het bellen zal zijn, maar wellicht kan Zolo mij het tegendeel bewijzen. Deze ervaring zou ik graag met iedereen willen delen en mijn opzet zal als volgt zijn:

  Samenvatting met plus en minpunten

  1. Inleiding; wat is Zolo, waar komen ze vandaan en waarin is deze nieuw ten opzicht van de voorgangers

  2. Specificaties

  3. Unboxing; geïllustreerd met foto’s en al

  4. Ervaring in de praktijk onder verschillende omstandigheden

  5. Vergelijking met mijn huidige oortjes / koptelefoon

  6. Conclusie

  24 november 2017 om 13:55
  Floris237 Gebruiker

  Het belangrijkste wat ik eigenlijk wil weten is: Kunnen deze draadloze oortjes, mijn bekabelde oortjes voor dagelijks gebruik vervangen?

  24 november 2017 om 13:39
  Thijnvh Gebruiker

  Heel gaaf! Ik denk dat ik als oortjesvreter de aangewezen persoon ben om dit product eens flink onder de loep te nemen. Ik koop namelijk wel minstens 1x per 2 á 3 maanden nieuwe oortjes. Op weg mijn werk (waar ik de online marketing verzorg en tevens veel blogposts schrijf), zit ik 2 uur per dag in de trein en daarbij kunnen oortjes natuurlijk niet ontbreken. Daarnaast gebruik ik ze op mijn werk de hele dag door én gebruik ik ze tijdens het sporten in de avond, echt onmisbaar dus! Getest worden ze dus zeker! Ook zou ik ze zeker kunnen vergelijken, aangezien ik minstens 20 soorten oortjes en 3 soorten draadloze koptelefoons in mijn bezit heb gehad.

  Kortom, ik zou het geweldig vinden om dit toffe product een flink onder handen te nemen en de proef op de som te stellen! Daarnaast is het voor mij de uitgelezen mogelijkheid om OK Google eens te testen, wat met de Zolo Liberty+ dus ontzettend makkelijk wordt!

  Ik hoor graag meer!

  24 november 2017 om 13:39
  Airethilien Gebruiker

  Deze lijken mij echt superfijn voor onderweg als handsfree/muziekbron in de auto en op de fiets alsook tijdens het werk en het uitlaten van de hond met dit regenachtige weer! Kabels zitten mij steeds meer in de weg, zeker tijdens hardlopen. Ik popel om er mee aan de slag te gaan!!

  24 november 2017 om 13:58
  BananasBas Gebruiker

  Ik ben een echte audiofiel. Op school had ik een heuze reputatie als: ‘De jongen me de oortjes in’. Want ik besteed mijn dagen met muziek op, zowel hardop als via hoofdtelefoon (Sennheiser HD280 Pro) als met draadloze en of bedraadde oortjes. Momenteel zijn dat de Fresh’n Rebel Lace wireless en de House of Marley Nesta. Ik ben erg benieuwd naa de compleet draadloze ZOLO Liberty(+), juist omdat pas recentelijk ben overgestapt naar bluetooth devices. Ik ben lang sceptisch geweest over het batterij leven en het geleverde geluid.

  Het is me helaas weer niet gelukt om tijdens de Hunt een Box te winnen, dus dit zou een mooi alternatief zijn.

  Alvast bedankt.

  24 november 2017 om 14:00
  taninhaaa Gebruiker

  Nou, geloof mij, ik weet het zeker dat ik ( en mijn 3 kinderen)de aangewezen test persoon mag zijn juist omdat wij heel druk met muzikale koor en zang en sport mee bezig zijn. Mijn dochter Thyara moet elke dag trainen vanwege haar kickboks wedstrijden ( volgende week 2 december bij Infusion Den Haag) en zij gebruik regelmatig gebruik van muziek tijdens haar training. Nou, hoe zal dat lijken als testpersoon? Ik hoor het heel graag. :-)

  24 november 2017 om 14:13
  JopSinkeldam Gebruiker

  Testintensiteit

  De genoemde periode zal ik de earphones testen in de trein (15 uur per week), in het vliegtuig (5 uur),  tijdens het sporten (fitness en hardlopen, 10 uur per week), op de fiets (3 uur per week) en onder werktijd voor focus (varieert).

  Mediatypes

  In de review zal ik mijn ervaring mbt verschillende mediatypes beschrijven: films (Netflix), muziek (Spotify en YouTube), meditatie (HeadSpace), podcasts (Apple), telefonie (Apple) en audioboeken (Storytel).

  Specifics

  Ook zal ik mijn ervaring mbt unboxing, installatie, pasvorm, geluidskwaliteit, kwaliteit/duurzaamheid, batterijduur en voice-smart-AI, waar relevant voorzien van foto’s, puntsgewijs aanstippen.

  Vergelijking

  Ik kan een vergelijking maken met verschillende in-ears, waaronder Hifiman dopjes. Ook zal ik vergelijken de standaard Apple dopjes. Daarnaast kan ik een vergelijking maken met een degelijke Philips over-wat headphone.

  Ik ben erg benieuwd naar de meerwaarde van de Smart-AI voor de Nederlandse markt en bovenal natuurlijk naar de geluidskwaliteit. Eerdere wireless in-ears hebben mij niet kunnen verbazen, afgaande op de beloftes gedaan op de Kickstarter pagina lukt dat de Zolo Libery+ misschien wèl.

  24 november 2017 om 14:17
  Leroy_B Gebruiker

  Hoi,

  Ik ben zelfstandig en veel onderweg in de auto waar ik veel muziek luister. Ik heb zeker de komende 2 weken tijd om de Zolo Liberty+ uitgebreid te testen. Ik heb aardig wat Gigabytes aan muziek van diverse genres hetgeen in een test niet ontbreken mag. Willen jullie een super review dan selecteer me!

   

  Groeten Edwin

  24 november 2017 om 14:36
  Micromize1 Gebruiker

  Dat ziet er leuk uit! Hier wil ik graag kort en bondig uiteenzetten waarom ik deze oortjes goed kan testen en reviewen. (Sorry, geen perfect verhaaltje. Daar krijg ik kriebels van)

  Ik hou van fotografie, doe een ICT opleiding en heb sterke affiniteit met gadgets en elektronica.
  Ik ben dagelijks onderweg met het OV.Ik heb (te)veel vrije tijd.
  Ik luister dagelijks muziek vanaf mijn laptop en mobiel(ongeveer 4 uur). 
  Ik heb een brede muziek smaak(dance, rock, blues, soul, etc).   
  Ik loop drie keer in de week hard(met muziek) en squash daarnaast één keer. 
  Ik gebruik Spotify op mobiel en laptop maar luister ook vanaf mijn sporthorloge. 
  Ik kan zowel testen op Windows, iOS en Android.
  Ik ben in bezit van bekabelde in-ears(#3). 
  Ik ben in het bezit van bluetooth sport oortjes. Deze zitten met een kabeltje aan elkaar en om mijn oorschelp.
  Ik ben in het bezit van een high-end koptelefoon(#2). 
  En de belangrijkste voor mij: 
  Ik hou van een originele opzet en schrijfstijl. Mijn creatieve hersenhelft staat te popelen.

  24 november 2017 om 14:50
  peter681 Gebruiker

  Ik weet dat er mensen zijn die beter kunnen schrijven of meer ” verstand” hebben van wat een goede koptelefoon maakt. Ik sta bekend om mijn duidelijke en heldere maar vooral eerlijke en praktische benadering. Doe niet aan sugar coating. Zijn de oortjes goed vertel ik een lovend verhaal zijn ze niet zo goed dan zal ik dat ook vertellen. Gebruik normaliter alleen Apple spullen dus ik denk dat ik wel weet of een product gebruiksvriendelijk is en makkelijk door iedereen kan worden gebruikt. En ja ik heb tijd om een goede review te maken, en de oortjes onder verschillende omstandigheden te testen. Reden waarom ik graag in aanmerking kom: Ben een Gadget man in hart en nieren en lately stelt Apple teleur…

  24 november 2017 om 14:58
  Mamarjokimbo Gebruiker

  Hallo

  Ik werp mij graag op als testkonijn voor deze gave oortjes. Dagelijks trotseer ik met mijn elektrisch opgevoerde stalen ros het verkeer en weer. Dit onder het genot van een inspirerende podcast of een streepje muziek. Daarenboven durf ik in mijn vrije tijd al eens een eindje te gaan joggen.  Dit genot wordt helaas vaak onderbroken omdat mijn gehoorgang blijkbaar geen standaardmaat is en die ondingen gewoon eruit vallen. Tijdens het joggen loop ik voortdurend die dopjes te corrigeren en toon ik veel gelijkenissen met Warren, het mentaal gehandicapte broertje van Mary uit ‘There is something about Mary’.

  En als dàt niet de stoorzender is, dan is het de kabel die roet in het eten strooit.  Als die ergens blijven haken dan blijken de krengen opeens wel goed in mijn schelpen te zitten als ze er gemeen worden uitgerukt. Dan het finale punt van ergernis, de jack. Mijn man heeft voor een tweede keer een nieuwe jack op mijn hoofdtelefoon gesoldeerd en ik kon er weer even tegen, dacht ik. Maar toen ik onlangs tijdens het joggen gênant-weg over mijn eigen poten strompelde en galant over het wegdek rolde had ik, buiten een geschaafde knie en een gekneusd ego, tevens een jack die wederom zo scheef stond als de toren van Pisa.

  Lieve Ibood, mag ik aub deze oortjes testen? Ik beloof u dat ik ze onder zware omstandigheden zal gebruiken, en als ze mij overleven… Dan overleven ze alles

  Groeten Marjolein

  24 november 2017 om 15:25
  Agesurv Gebruiker

  Een dag zonder muziek is een dag niet geleefd. Muziekstijl is afhankelijk van de mood, dit kan gaan van rock naar pop naar house en hardstyle. Ik heb veel tijd om naar muziek te luisteren aangezien ik 36km per dag fiets (door regen en wind). Op kantoor gebruik ik een Beats by Dre hoofdtelefoon en heb hiervoor een Bose gehad. Thuis luister ik muziek via Onkyo versterker met Jamo luidsprekers. Als we op verplaatsing gaan gebruiken we de Bose soundlink II.

  24 november 2017 om 15:35
  watermarkhu Gebruiker

  Hallo iBood,

  Sommige mensen houden van rust en stilte en kunnen daardoor beter concentreren en werken. Ik ben niet zo’n iemand. Ik hou ervan om tijdens al mijn dagelijkse bezigheden een bijhorend muziek aan te zetten. Tijdens het studeren luister ik klassiek, tijdens het fietsen luister ik rock, tijdens het sporten luister ik house en tijdens een avondje chillen luister ik jazz. De muziek moedigt me aan.

  Omdat ik altijd rondloop met muziek in mijn oren, heb ik daarom ook velen paren koptelefoons versleten. Daarom lijkt het me erg leuk om ook deze oortjes te mogen testen. Ik kan door mijn overmatige gebruik van oortjes dit product zeer uitgebreid testen in allerlei omstandigheden en ik heb daarnaast ook nog veel vergelijkingsmateriaal.

  Als ik een van de gelukkige mag zijn, dan zal ik me focussen op mijn eigen ergernissen met bluetooth oortjes van o.a. JBL, Jabra en Sony. Is de audiokwaliteit vergelijkbaar met conventionele oortjes? Zitten de oortjes comfortabel? Is de verbinding met je telefoon stabiel? Hoe is de belkwaliteit en de ruisreductie? Werkt de app fijn?

  Ik hoop dat ik het product mag reviewen. Veel succes aan de deelnemers.

  Met vriendelijke groet,
  Mark

  24 november 2017 om 16:10
  sebaq Gebruiker

  Proficiat,

  U heeft bij deze de ideale tester voor de LIberty+ gevonden. Geen modale consument, maar een jongeman van 24 die zijn dagen start met een ontbijtje om vervolgens de file in te rijden naar Brussel en om ten slotte adviezen schrijven in een open desk met een massa aan omgevingsgeluiden. Na het werk kan er meermaals per week ook nog een loopsessie bij om vervolgens de avond te eindigen met een film, spel of serie. Heel wat van deze activiteiten gaan gepaard met muziek in de oren. De verschillende omstandigheden zijn ideaal om de LIberty+ te testen, hetzij het in de file, hetzij het in de open desk, hetzij het tijdens het lopen of gewoon nog wat nachillen in bed met de tablet. Heb ik nog wel tijd om te reviewen? Ik heb net zoals iedereen hier op dit forum evenveel tijd, 24 uur per dag, het komt er slechts op aan om de dag naar wens in te delen. Alvast bedankt om mij in overweging te nemen. Met vriendelijke groeten, Sebastien

   

  Dat is eigenlijk heel simpel.

  Allereerst moet je ons overtuigen dat jij niet alleen heel goed bent in het testen van deze in-ears, maar ook dat jij dé aangewezen persoon bent om op zeer korte termijn een zeer uitgebreide review te schrijven over deze Liberty+, die nog niet op de markt te verkrijgen is. De ideale tester:

  Heeft de komende 2 weken veel tijd om de in-ears te testen
  Kan een uitgebreide review schrijven, inclusief afbeeldingen
  Heeft een kast vol met vergelijkingsmateriaal

  24 november 2017 om 16:29
  kokop Gebruiker

  horen kan ik goed, schrijven ook en heb veel tijd.

  ik werk full time van thuis uit en heb continu muziek aan staan en meestal een headset/oortjes op. vooral om omgeving geluid te onderdrukken ook al luister is naar niks.

  recent heb ik veel gezocht naar een ideale headset/oortjes om huidige te vervangen en vooral voor ruisonderdrukking.

  24 november 2017 om 16:35
  Griengieltsje Gebruiker

  Liberty + of – ?

  Dit weet ik niet. Is het eerste wat in mij op komt als ik de promo zie.

  Het is in ieder geval een goed uitgangspunt voor een review.

  Als 24/7 spotify gebruiker – voornamelijk – via de koptelefoon & in alle smaken) – ben ik de juiste testpiloot voor deze case.

  Dus: Liberty geef mij de kans en dan geef ik jullie de kans.

   

  24 november 2017 om 16:44
  LennartDeGeyter Gebruiker

  Hoi iBOOD, alweer een fijne reviewactie! Ik twijfel er niet aan dat ik de geschikte persoon ben om deze oortjes voor jullie te testen. Zelf ben ik al van jongs af aan een groot muziekliefhebber, die van vele genres houdt. Van rock over singer-songwriter, tot de hardere electronica en af en toe zelfs eens wat metal. Ik heb genoeg materiaal om de verschillende klankkleuren en toonhoogtes waar te nemen. Daarnaast heb ik ook een vlotte pen, ik heb namelijk taal- en letterkunde gestudeerd en heb zelfs ervaring met het reviewen van muziek en het schrijven van artikels voor ons studententijdschrift. Bovendien ben ik gek van technologie en gadgets, en is het een passie van me om de werking van electronica compleet te onderzoeken.

  Thuis heb ik nog genoeg koptelefoons en oortjes liggen om de klank mee te vergelijken, van merken als Philips, Fischer en Audio Technica, en recent heb ik draadloze oortjes van het merk Optoma gekocht, waardoor ik deze kan vergelijken op gebruiksgemak en batterijduur (al zou daar geen twijfel mogen zijn over wie de winnaar is – mijn Optoma’s gaan maar tot 8 uur mee!) Ik heb dus duidelijk de nodige kennis en ervaring om een uitgebreide en faire review te schrijven over deze Zolo in-ears.

  Fijne groeten!

  24 november 2017 om 16:51
  DM_Ghostly Gebruiker

  Graag wil ik me opgeven voor deze test. Ben een fanatieke gebruiker va oortjes en koptelefoons zowel bedraad als draadloos. Veel onderweg en op het water is het testen van draadloos materiaal zeer interessant. Ik werk halve dagen en op de nadere tijden ben ik veel aan het wandelen en fietsen of op/aan het water te vinden. Met mijn smartphone is het dan wel makkelijk naar muziek luisteren en dat is wel zo veilig als dat draadloos kan. Ik gebruik nu meestal mijn sennheiser pmx 686 sports en heb een avanca bluetoothheadset voor op het water vanwege de prijs. Zou graag willen testen tegen deze zolo liberty. Voor aan de pc gebruik een logitech g933 artemis spectrum. Dus genoeg vergelijking materiaal. Laat maar komen die oortjes dan ga ik er mee aan de slag!!

  24 november 2017 om 16:52
  phomer Gebruiker

  Tof! Als muziekliefhebber doe ik dat graag!! Stuur maar op, die set!! ????????????????????

  24 november 2017 om 17:04
  breaker007 Gebruiker

  Beste IBOOD

  Het uitgebreid testen en beschrijven van deze prachtige Zolo Liberty X klinkt als Muziek in de oren ;).

  Ik ben iemand die verschillende hobby’s heeft. Dit gaat van programmeren en website design tot lopen, dansen, basketbal enzovoort. Muziek heeft bij elk van mijn hobby’s een belangrijke aanwezigheid. Het geeft mij meer drive en energie wanneer ik sport, maar ook de nodige rust en concentratie op het werk.

  Ik heb al verschillende koptelefoons en oortjes getest:  een wireless koptelefoon (bluetooth), koptelefoon (beats by dre), traditionele oortjes, oortjes met oorhaak en de lijst gaat verder. Voor de koptelefoon met bluetooth heb ik voor jullie al eens review geschreven op tweakers.net, namelijk over de ROAM headphones. Dit was echt de moeite en het lijkt me interessant om de Roam Headphones dan ook meteen als een vergelijking te kunnen gebruiken.

  Buiten het grondig testen van deze oortjes vind ik het ook belangrijk om een eerlijke representatie te geven van de kwaliteiten en beperkingen. Zelf ben ik software tester waardoor ik op alle details let, hoe klein ze ook zijn :D. Ik ben heel benieuwd wat de Zolo Liberty X te bieden heeft en zal mijn best doen om mijn bevindingen zo informatief mogelijk te delen moest ik een van de gelukkige winnaars zijn.

  Indien u benieuwd bent naar hoe ik mijn vorige review heb geschreven kan je altijd deze link volgen (https://tweakers.net/productreview/160577/roam-headphones-sport-bluetooth-one-ear-(blauw-zwart).html)

  Muzikale groeten

  Radu Dordea

  24 november 2017 om 19:20
  TrekkerJan Gebruiker

  Gave actie!

  Ik ben benieuwd naar de werking van de oordopjes, of ze net zo makkelijk koppelen als andere bluetooth oordoppen. Hoe de geluidskwaliteit is, hoe ze blijven zitten tijdens het sporten. Ik heb verschillende oordoppen, zowel bedraad als draadloos. Ben zeer benieuwd hoe de Zolo presteert tegenover verschillende (grote)merken zoals Bose. Apple en Jaybird.  En nog veel meer vragen waar ik een antwoord op wil geven!

  Ik hoop deel te mogen nemen aan de actie.

  24 november 2017 om 20:23
  henman@caiway.nl Gebruiker

  Graag deze Solo Liberty willen testen, met mijn muziek ervaring en het beluisteren dagelijks van goede muziek

  moet het een must zijn om deze te testen waarin ik de muziek persoon bent

  ale diversen Draadloze Ordopjes getest dus ik ben benieuwd wat hier uit komt

  ik zeg kom op ,kan niet wachten

  24 november 2017 om 20:42
  sjappiepk Gebruiker

  Ik ben erg geïnteresseerd om deze IEM’s te testen.
  Op dit moment heb ik al een aantal mid en high end audio producten maar nog niets dat zowel draadloos en high end is.
  Ik moet veel reizen met de trein, luister thuis veel muziek en doe ook graag een rondje om met op dit moment nog een bekabelde IEM set. Ik heb dus verschillende omgevingen waar ik het geluid kan testen.

  Ik beschik over de volgende audio apparatuur:
  Sennheiser (Massdrop) HD 6XX headset, HiFiman (Massdrop) HE350, SennHeiser CX 300-II Precision, een setje Shure SE215 IEM’s en ook twee gaming headsets, de Razer megalodon en razer kraken 7.1.

  Verder heb ik een on the go DAC/AMP voor een betere experience met de over ear headsets als ik onderweg ben.

  De komende tijd heb ik ruim de tijd om ze te testen, en zou dus graag mee willen doen!

  24 november 2017 om 20:42
  sjappiepk Gebruiker

  De muziekstijl die ik luister varieert van Hip-Hop, naar Rap, Rock en Metal.

  24 november 2017 om 21:11
  StefanBookend Gebruiker

  Zonder muziek het leven door is hetzelfde als een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Muziek van composers als Hans Zimmer, James Newton Howard, Thomas Bergersen, Alan Silvestri en go on maken iedere dag weer compleet met hun prachtige muziekstukken. De muziek die onder films en series wordt gebruikt om een verhaal te vertellen is ook los in te vullen. Zodra de donkere tonen van Zimmer of Tom Holkenborg de gehoorgang vullen en de trilhaartjes in het oor doen bewegen, waarna de hersenen het signaal omzetten in het straktrekken van de huid, waardoor de haren gaan staan dan raakt muziek een snaar en veroorzaakt een emotie. Het sluiten van de ogen en het inleven in de herkenning van de film of, wat bij mij vaak gebeurd, het inleven en het visualiseren van een scène die ik aan het schrijven ben voor een film kan alleen met oorstrelend geluid. Muziek moet klinken en ademen. Het idee is fijn dat je rondom opgezogen wordt door klanken die prettig zijn en je energie geven. Het afsluiten van je dagelijkse stress en het wegdromen bij de heerlijke gitaarklanken van Nick Cave en niet te worden gestoord door blikkerig geluid, oortjes die uit je gehoorgang vallen of de bombastische drums van Gladiator die ruw wordt verstoord door een verwend kind dat jengelt in de tram omdat het zijn zin niet krijgt. Het klinkt allemaal heerlijk, alleen de ervaring leert dat wij helaas niet allemaal ons deze luxe kunnen permitteren.

  Hoe vaak komt het niet voor dat je de oortjes niet kunt testen, maar ze moet aanschaffen, en uiteindelijk niet kunt ruilen omdat het hygiëne product betreft? Dure oortjes aanschaffen die gouden bergen beloven, alleen rechtstreeks in de kast belanden omdat het comfort te wensen overlaat. Lastige draden die in de weg zitten en uiteindelijk een breukje veroorzaken waardoor je tijdens het lopen gestoord wordt door het wegvallen van een kanaal. Of, dat overkomt mij geregeld, oortjes die worden geleverd met siliconen dopjes die gaan jeuken en, ondanks de maten, uit je oren vallen of je continu moet aandrukken voor een beetje bas. Het ergste vind ik nog dat de oortjes schel klinken, teveel bas geven en zelfs resoneren bij een normaal volume en er totaal geen balans is tussen mid, hoog en laag en dat terwijl de zilverkleurige glimmende verpakking met gouden opdruk anders doet beloven. Ik heb er veel gehad: Bose, Apple, JBL, Sennheiser, Beats, Teufel, Sony.. Stuk voor stuk vrij prijzig maar gewoon verkocht of weggeven. Ben ik dan te kritisch? Nee absoluut niet. Ieder heeft een andere muzieksmaak en ander gehoor. Voor sommigen kan het nooit goed genoeg zijn en is zelfs het duurste niet goed genoeg.

  Ik ontving onlangs per pakketpost een nieuwe set oortjes van Zolo. Bij het openen van de verpakking viel me al meteen op…….

  Tja de rest kan ik pas invullen zodra ik ze uitvoerig heb getest met mijn lievelingsnummer als Time (Inception), Like a dog chase cars (The Dark Knight), Red Right Hand (Nick Cave) en vele anderen. Die twee weken komen wel goed :)

  (ter zijde ik werk al 17 jaar met audiovisuele producten. Films en muziek zijn mijn leven)

  24 november 2017 om 21:47
  schnaaf Gebruiker

  “Standaard” in ears zijn bedoeld voor “standaard” oren. Ik heb geen “standaard” oren en heb al vele (in) ear pods geprobeerd en nog geen enkele “standaard” (in) ear pod heeft mij doen glimlachen, integendeel zelfs. Van mij hoef je dus geen posireview te verwachten maar wel een oprechte ongezouten mening van een top of flop product.

  24 november 2017 om 21:47
  WesleyTools Gebruiker

  Als een echte tech-gadget-fanaat houd ik er van om de nieuwste, leukste en beste elektronica in huis te halen. Op dit moment ondergaat mijn huis een metamorfose door veel smart devices (lampen, thermostaat, sloten, eigen Raspberry Pi projecten) aan elkaar te koppelen en de Google Assistant en Alexa als centraal zenuwstelsel hen aan te laten sturen. Hier past dan juist aanstekend de Zolo Liberty+ bij, door ze niet alleen te beoordelen op de geluidskwaliteit, maar ook zeker op haar integratie met de genoemde smart assistents.

  Met mijn achtergrond in de Cyber Security (ik zit aan het einde van mijn studie in de computerbeveiliging) draag ik vaak verschillende petten bij het testen en beoordelen van producten en andere systemen. Zo is het ook één van mijn hobbies om interessante tech gadgets op het beveiligingsgebied uit te testen. Dit leidt tot een review dat niet alleen rijk is aan productsfunctionaliteit, maar ook met informatie wat juist niet in een advertentie of handleiding staat.

  24 november 2017 om 21:51
  bigjon Gebruiker

  Als fanatiek sporter en fanatiek muziek luisteraar tijdens het sporten heb ik al veel oortjes verbruikt. Ben dus erg ervaren gebruiker en aangezien ik vroeger (hoofd)redacteur van onze schoolkrant ben geweest ben ik uitermate geschikt om deze opdracht uit te voeren. Ik zou graag willen testen voor mijn favoriete site om zo anderen een goede keuze te kunnen laten maken

  Dit topic is gesloten en daarom is het is niet meer mogelijk om te reageren.