29 september 2015 om 13:51
iBOOD

Veho Z8 360⁰ Designer Aluminium Headphones

Wil jij de Veho Z8 hebben? Test hem voor ons en schrijf een review!
Audiofielen opgelet! We hebben 5 spiksplinternieuwe Veho Z8 360⁰ Designer Aluminium Headphones binnengekregen en zoeken nu 5 muziekliefhebbers die hem willen testen!

Een greep uit de bijzonderheden: hij heeft een modern, aluminium design, zachte lederen oorkussens, is voorzien van noise-isolation technologie, een 130 centimeter lang, flexibel antiklitsnoer en handig reistasje. Hij is volledig compatibel met alle MP3-spelers, telefoons, laptops of welk muziekapparaat dan ook met een 3.5 mm output. Daarnaast kun je hem connecten met de SAEM S4, om er een draadloze Bluetooth koptelefoon van te maken. Hoe bevallen al deze eigenschappen? En wat vind je van de geluidskwaliteit? We horen het graag van jou!</P

Hoe werkt deze actie?

Overtuig ons op dit forum, in ongeveer 200-250 woorden, waarom jij en alléén jij goed genoeg bent om deze supervette headphone te testen en reviewen. Wanneer we jou uitkiezen, sturen we jou de Veho Z8 toe en zorg jij dat er  uiterlijk 18 oktober 2015 een uitgebreide review online staat op Kieskeurig.nl. Als dat lukt, mag je de koptelefoon houden! Post hier wel even de link van je review als bewijs.

Wat moet er in de review staan?

Wij verwachten dat jij de Veho Z8 uitgebreid aan jouw tests onderwerpt, op diverse locaties met verschillende muziekspelers. Let op draagcomfort, geluidsisolatie, geluidskwaliteit, duurzaamheid en alles wat je verder nog belangrijk vindt bij de keuze voor een koptelefoon. Maar eerst geselecteerd worden! Dus vertel ons NU waarom wij jou moeten hebben!

Wanneer wordt bekend wie er mag testen?

Op 5 oktober worden de gelukkige testers bekend gemaakt op dit forum.

Let op: aan deze actie kun je alleen meedoen als je in Nederland woont. Alleen complete aanvragen dingen mee. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Veho Z8 van alle kanten
29 september 2015 om 18:06
Rubman86 Gebruiker

Omdat ik nu enkel nog via boxen geniet van mijn games en films op de PC. Wat mijn vriendin soms mateloos irritant vind wil ik mij af kunnen sluiten van de wereld met wen stel goede headphones.

Daarnaast wil ik hem gebruiken voor woon/werk verkeer om mijzelf af te sluiten van spoor mij storende gesprekken in metro/bus/trein en tram. Evenals om op de fiets goed van muziek te kunnen genieten.

Ik luister altijd en overal wel naar muziek en goede headphones zijn daarom geen overbodige luxe.

 

 

29 september 2015 om 18:22
simpson1991 Gebruiker

Ik hoor het verschil tussen een tjiftjaf en een lepelaar. Het verschil tussen een hobo en een klarinet. Het verschil tussen een dubstep beat en drum n base. Mijn scala aan muziekinteresse is zo breed dat het loopt van Tsjaikovski en Bartók tot Stromae en Skrillex. Als deze headphones getest moeten worden, moeten ze degelijk getest worden. Van knallende pauken tot aan dreunden elektronische basbeats. Ik heb het allemaal, op LP of in FLAC. Aan de bron zal het dus niet liggen. Ten slotte ben ik goed in het verwoorden van mijn bevindingen, en wat heb je aan een reviewer… Als hij niet kan reviewen.

29 september 2015 om 18:31
Bellykuh7 Gebruiker

Ik zit nu in het tweede jaar International Event Management, hiervoor ga ik langs veel festivals door heel het land. Het is dan ook ideaal om onderweg hiernaartoe muziek te luisteren om jezelf op te warmen op wat er komen gaat die dag. Helaas zijn er afgelopen jaar al verschillende in-ears gesneuveld (4 in totaal!) terwijl ik onderweg was naar zo’n festival. En wat moet je dan doen in een bus/trein; zonder muziek? Juist.. dan kun je niet veel anders doen.

Altijd was er een probleem met het draadje, er zat een knik in waardoor je maar door één goede pose je muziek kon beluisteren. Zodra je het draadje iets de andere kant opdraaide zat je weer zonder muziek.

Voor een normale schooldag ben ik al zo’n 3uur totaal kwijt, zonder muziek lijkt dit wel een eeuwigheid! Dat raad ik niemand aan!

Daarom zou een draadloze headphone met zo’n geluidskwaliteit ideaal voor mij zijn. In deze dagelijkse reistijden kan ik deze headphone uitgebreid testen. Het draagcomfort is hierbij een erg belangrijk punt, want wat heb je aan een headphone die niet lekker zit wanneer je hem enkele uren op houdt? En als de geluidsisolatie van buitenaf niet goed is, moet ik dan alsnog naar de inhoudsloze telefoongesprekken van mensen luisteren wanneer ik in de bus of trein zit? Dit reizen en de vele soorten muziek die de headphone moet beproeven (van deep-house tot raw-hardstyle en weer terug) maakt mij de juiste kandidaat om deze “good lookin’ ” headphone te testen!

5 oktober 2015 om 17:24
Bellykuh7 Gebruiker

En precies 250 woorden, als hem dat toch niet wordt! :)

29 september 2015 om 18:34
martinbjazzy Gebruiker

Ik zal jullie TONEN hoe goed ik kan omschrijven waar je HOORT wanneer je muziek beLUISTERd met jullie hoofdtelefoon!

29 september 2015 om 18:38
dangermind Gebruiker

Ik ben al een audiofiel sinds ik .Flac gebruik als muziek container (tegenwoordig zelfs raw bestanden). Ik moet elk nunmer van de hoogste kwaliteit hebben want ik wil elk detail horen en het hele nummer kunnen ontleden. Tot nu toe gebruik ik alleen in-ears maar ik wil graag ook eens over-ears proberen om te kijken hoe dit klinkt. Ik gebruik de beste hardware om mijn hoge kwaliteit opnames te luisteren dus hier hoort ook een fatsoenlijke headphone bij. Oja, mijn hobbies zijn electronica reviews schrijven dus dat komt goed van pas met deze test. Kies mij als tester en je zal geen spijt krijgen. :)

29 september 2015 om 18:42
dangermind Gebruiker

Oja, ik heb dus meer dan genoeg vergelijkings materiaal hier liggen, ook belangrijk voor een review. ;)

1 oktober 2015 om 18:50
Djoetma Gebruiker

Dus vanaf het moment dat je flacs ging gebruiken was je opeens audiofiel? Komt wat vreemd op me over. Net als dat je alleen maar in-ears gebruikt. En ook met deze Veho ga je geen audiofiele ervaring krijgen. Begrijp me niet verkeerd, ik geef ook niet superveel uit aan audio-apparatuur. Maar de term audiofiel is er gewoon niet een die je moet gebruiken wanneer je geen degelijke apparatuur gebruikt. In-ears zijn dat dus per definitie niet. Je hebt wel goede in-ears, maar het komt niet in de buurt van een goede over-ear koptelefoon uit een prijsklasse die flink boven die van deze Veho ligt.

29 september 2015 om 18:39
haayema Gebruiker

Ik ben geen audiofiel.

Ik zit niet achtenhalf uur per dag in de trein, bus, veerboot of op de rug van een ezel.

Ik ben geen (semi-) professionele muzikant.

Ik hoef niet altijd rekening te houden met anderen wanneer ik muziek luister, TV kijk of een game speel.

Ik hoef me niet per se af te zonderen of me terug te trekken in mijn eigen wereldje.

 

Maar een goede koptelefoon is wel erg fijn  :)

29 september 2015 om 18:43
artismygod Gebruiker

Als student is het belangrijk dat ik me kan focussen op mijn studies. Daarom is het ook zeer interessant om tijdens het studeren een goede hoofdtelefoon bij me te hebben waarmee ik mijn muziek haarfijn kan beluisteren zodat alles rondom me vervaagt en ik naar de geweldige klanken kan luisteren.
Ook kijk ik regelmatig graag wat series, videos en films op mijn laptop terwijl ik in de trein zit onderweg naar mijn school of thuis, dan heb ik ook graag dat ik geen lawaai meer hoor rondom me en kan genieten van mijn helder beeld en klank.

Dan allerlaatst maar niet minst belangrijk ben ik een fervente gamer en zit met een vriendin die niet graag luistert naar het lawaai van mijn spelletjes en dan ben ik altijd met oortjes aan het spelen maar daar verlies je veel kwaliteit van het geluid door en het zit zo ongemakkelijk op mijn oren. Daarom zou ik toch zeer graag deze hoofdtelefoon uittesten en dan eventueel zelf kopen als deze voldoet aan de nodige specificaties. Een review schrijven zal voor mij uiteraard geen probleem zijn want ik let zelf altijd op andere klanten/testers hun reviews vooralleer ik zelf een item koop.

29 september 2015 om 19:55
idontknowurname Gebruiker

Ben ik volgens jullie niet een toffe gast?

Ik word dan ook  graag eens verrast

ik wil namelijk alles goed kunnen horen

Nee geluiden van buitenaf mogen me niet storen

ik wil ook rustig en veilig kunnen rijden

Dus zal de goede IBOOD me hopelijk gaan verblijden

Met een mooie hoofdtelefoon, helemaal top

Ik zou zeggen IBOOD Zet hem op!

29 september 2015 om 21:05
rsmoorenburg Gebruiker

Als vaste klant bij iBood ben ik ervan overtuigd dat ik de ware ben. Ik zit vaak achter mijn pc en heb dus genoeg tijd om hem te testen!

29 september 2015 om 21:13
CrashRide Gebruiker

Muziek ontdekken en luisteren, helemaal mijn ding. Daarbij maak ik gebruik van een uitgebreide muziekcollectie op mp3, ik heb nog steeds heel wat cd’s, maar gebruik ook Spotify Premium. Ik heb zowaar zelfs een SuperAudioCD-speler in mijn bezit. Verder gebruik ik natuurlijk mijn smartphones, en mijn laptop. Ook een filmpje op de laptop kan er altijd wel in.

Uiteraard gebruik ik een hoofdtelefoon ook in heel verschillende omstandigheden: ik neem dagelijks de trein, en breng aardig wat tijd door in Brussel-Zuid, het grootste internationale station in België. Ik luister ook op kantoor met een hoofdtelefoon, om de collega’s niet te storen. Ook op de fiets wordt de hoofdtelefoon gebruikt, waarbij wind misschien wel de grootste spelbreker is. Maar de grootste uitdaging? Een vrouw zegt naar het schijnt 20.000 woorden op een dag, een man 10.000 woorden. Als jonge vader met 3 dochters van 6, 4 en 2 worden er dus dagelijks ongeveer 80.000 woorden op mij afgevuurd. Onnodig te zeggen dat ik er onnoemelijk van kan genieten om even – zonder geluiden van buitenaf – naar mijn geliefkoosde muziek te luisteren.

29 september 2015 om 21:43
mauzz Gebruiker

Dé persoon om deze koptelefoon te testen ben ik omdat ik naar alleen púre muziek luister. Dwz akoestische (en/of singer/songwriter) songs. In deze doelgroep komt geluid pas echt goed tot zijn recht en daarom kan ik deze koptelefoon niet allround testen maar wel heel specifiek.

29 september 2015 om 22:23
Mama75 Gebruiker

Ik zou deze prachtige koptelefoon graag willen testen al is het alleen al om mijn man zijn ogen uit zijn hoofd te steken … ik zou hem gaan testen tijdens het hardlopen en tijdens het tv kijken op mijn  nieuwe ipad air of televisie… als tenmiste mijn man hem al niet op zijn hoofd heeft…

29 september 2015 om 22:26
djmvt Gebruiker

Een goede hoofdtelefoon is in staat om op meerdere plaatsen en met veel muiekstijlen de muziek over te brengen zoals de artiest dit heeft bedoeld. Inmiddels kan ik zeggen dat ik zowel als dj maar ook als muziekliefhebber al heel wat hoofdtelefoons heb versleten maar helaas hebben ze allemaal hun voors en tegens. Mijn muzieksmaak gaat van early 60s (komend weekend sta ik als 60s dj in W2 poppodium) naar de huidige stromingen, van rock n roll naar post rock, ambient, hiphop, dance, metal, synth en klassiek. En dit aangestuurd door computers, analoge en digitale mixers, telefoons, high end audio apparatuur, een hoofdtelefoon heeft nogal wat te verwerken bij mij. Ik ben daarom benieuwd of ik deze zou mogen testen.

Groet, Maurice (dj MvT)

 

 

 

 

29 september 2015 om 23:50
haozhou Gebruiker

Equus, latijn voor rust, het gene wat ik zoek wanneer ik mijn koptelefoon op zet. Het gevoel om jezelf even op te sluiten in je eigen wereldje, zij het in de trein, in de tram, op kantoor of waar je ook komt. Kan deze koptelefoon het aan om mij te voorzien van de zachte midden noten van klassieke muziek in bed voor het slapen gaan; en kan deze koptelefoon mij voorzien van een volle stevige upbeat  behorend bij een deep house track wanneer er een deadline gehaald moet worden? Of op een andere noot, kan ik met deze koptelefoon wegdromen in de fantasie wereld tijdens het gamen?  Uiteraard zijn we ook beniewd of de stiltecoupé nog nodig is met deze koptelefoon en of dit allemaal kan zonder het gevoel alsof je een log apparaat op je hoofd hebt. Vragen, vragen en nog meer vragen, maar krijg ik de mogelijkheid om hier antwoord op te geven? We zullen het zien!

30 september 2015 om 00:56
JesperR1984 Gebruiker

iBOOD! Mij moeten jullie hebben! Van sochtends vroeg tot savonds laat, heb ik een koptelefoon op, en verslijt er heel wat van! Ik gebruik het op de fiets, in de trein, op mijn werk, voor zowel bellen als muziek luisteren. Bij het gamen gebruik ik het als communicatiemiddel, en, ter bescherming van mijn vriendin voor deze hobby. Kortom een divers palet aan gebruikseisen, die representatief zijn voor de hedendaagse behoeften van de consument. Omdat ik veel vergelijkingsmateriaal heb en, denk ik, een gevarieerd genre bied in zowel muziek als technische aspecten, ben ik de ideale testpersoon! Ik ben oprecht benieuwd naar deze hoofdtelefoon.

Vriendelijke groet,

Jesper

30 september 2015 om 09:31
MrNirous Gebruiker

Ik ben Jeroen.

19 jaar, HBO student, sporter en gamer.
Ik ben veel onderweg en luister altijd muziek. ook tijdens het sporten en het gamen.
Ik hou van diverse muziek en hou ook van goed geluid.

Ik ben bekend met teksten schrijven en mensen overtuigen, dus ik zou een prima review kunnen tikken.
Het zou tof zijn om deze headset te mogen testen.

Mvg

Jeroen

30 september 2015 om 10:23
speakerfreakz Gebruiker

als dj zijnde is muziek toch wel 1 van de belangrijkste aspecten in mijn leven. Ik kan deze koptelefoon dus testen op het podium en in de studio, maar ook onderweg in de trein of in de bus. Ik ben toch wel aan wat verschillende koptelefoons gewend,  van merken zoals:sony, senheiser, pioneer en beats by dre. hierdoor denk ik toch wel een goede review te kunnen schrijven en een goede vergelijking met andere concurrenten.

30 september 2015 om 11:43
rutgerl Gebruiker

Ik zie al veel goede redenen om anderen te kiezen. Maar bij de meesten mis ik toch ervaring.

Mijn ervaring met geluid en het belang van goed geluid is in 1984 begonnen bij een illegaal radiostation in Nijmegen met een regionaal bereik, in de jaren 90 bij een legaal regionaal radiostation in de Randstad en sinds een aantal jaren maak ik videofilms en reportages waarbij geluid een grote rol speelt, zowel bij het opnemen als het editten. En natuurlijk zit ik ook wel eens in de bus naar mijn eigen muziekkeuze te luisteren. Ik kan goed en minder goed geluid onderscheiden en ik daar dat goed verwoorden. Reden genoeg?

30 september 2015 om 13:43
tiger79 Gebruiker

ik gebruik mijn huidige over-ear headphone (sony mdr-v55) in veel omstandigheden… Ik neem deze namelijk mee (dus dan zou ik letterlijk naar de draagbaarheid van de Veho kijken) naar mijn werk om daarmee overdag naar muziek te luisteren via verschillende streaming-diensten. Thuis daarentegen wordt de headset voornamelijk gebruikt om games te spelen (weergave explosies en dergelijke), bijbehorende soundtracks te beluisteren (van klassiek en subtiel muziek tot hard rock) en films te bekijken zonder dat de anderen in de kamer last hebben van “geluids-lekken” uit de headphone.

Dit zijn de situaties die ik dan zou testen en hierover een review kan schrijven !

30 september 2015 om 14:07
T-Vince Gebruiker

Ik luister veel muziek en produceer puur als hobby ook wel regelmatig muziek. Vooral met zware bassen. Daar gaat vaak een hoop mis en merk dat het per koptelefoon/output heel erg kan schelen. Zo lijkt op één van mijn koptelefoons het geluid van een zelfgemaakte bass overstuur te geven, maar op mijn set met subwoofer etc niet. Hij is loepzuiver. Graag zou ik dit ook bij een koptelefoon uit willen proberen om zo nog aandachtiger naar een zuiver geluid te gaan zoeken.

Verder is een koptelefoon ideaal tijdens het werken om collega’s en andere omgevingsgeluiden uit te kunnen sluiten, ben benieuwd hoe hij daar mee om gaat.

30 september 2015 om 15:34
kevinmulder Gebruiker

Luister dagelijks muziek en kijk veel series dmv een koptelefoon of oordopjes op dit moment, waardoor ik de koptelefoon op verschillende vlakken kan testen. Daarnaast reis ik veel en is een grote koptelefoon niet handig en lijkt mij deze koptelefoon icm het reistasje zeer geschikt.

30 september 2015 om 16:18
gr.moerman Gebruiker

Hallo ook ik zou graag tester worden van deze mooie headset!

30 september 2015 om 18:11
Djeroentje Gebruiker

Ik trouw trein forens… Soms stilte coupe maar vaak genoeg normaale 2e klaszitter wil graag deze koptelefoon ervaren. Zeker als reiziger tussen woon-werk is het prettig als hij weinig ruimte inneemt en ook nog robuust gebouwd is voor dagelijks gebruik. Echter moet het geluid wel vol en warmklinken om zo mij te plezieren met mijn spotifylijst die zeer divers is… Rowwen Heze, Kate Perry, Pap en Pudding, Snollebollekes, Guus Meeuwis, Coldplay, afin u snapt em…

Nu bezitter van een budget bluetooth draadloos headsetje, echter wellicht met snoer is een koptelefoon nog niet een belemmering om hem te blijven gebruiken (scheel toch weer het “vergeten op te laden” debakel)… Maar ja ervaren is beleven.

30 september 2015 om 20:14
Krullie Gebruiker

Jullie zoeken een muziekliefhebber, die de Veho Z8 op diverse locaties met verschillende muziekspelers uitgebreid aan testen kan onderwerpen? Zoek niet verder! Jullie zoeken iemand die vaardig is met techniek en die regelmatig reist. Iemand die kritisch kan denken en niet bang is om een ongezouten mening te geven. Als student voldoe ik prima aan die eigenschappen. In alle vroegte naar mijn werk? Eerst wakker worden op de met een rustig muziekje op de fiets! Een college valt onverwachts uit? Tijd voor wat harder werk om de frustratie te er uit te gooien! Thuis studeren met achtergrondmuziek zonder mijn huisgenoten te storen? Ook dan biedt de Veho Z8 een uitkomst. Naast woon-werk en woon-studieverkeer, reis ik vrijwel elk weekend een uur of acht met de trein om vrienden en familie te bezoeken. In de trein luister ik niet alleen muziek, maar kijk ik ook regelmatig films en series. Dit lijkt me alweer een uitstekende gelegenheid om te kijken of Veho kan voldoen aan mijn muzikale verwachtingen.

Volgens mij kan vrijwel iedereen testen op geluidskwaliteit en draagcomfort, maar hoe test je andere eigenschappen van deze koptelefoon? Bijvoorbeeld doordat de Z8 tussen de colleges door verdwijnt in mijn rugzak vol met boeken. Duurzaamheidstest: check! Op de fiets aangesloten aan mijn mobieltje, in de tussenuren en in de trein aan mijn laptop en thuis aan mijn computer of geluidsinstallatie. De veelzijdigheid testen: check! Uiteraard verwacht ik opmerkingen van studiegenoten over het strakke design van de Z8. Feedback vanuit mijn omgeving: check!

Al met al een legio aan mogelijkheden om uitgebreid te testen en te reviewen, maar kiezen jullie mij?

Ik hoor het wel!

30 september 2015 om 22:48
hjwieskamp Gebruiker

Goede audio is voor mij een must. Zowel in mijn woonkamer, dankzij o.a. een Marantz versterker met Boston Acoustics, en als zeer tevreden gebruiker van de Bowers & Wilkins P5 ben ik inmiddels een getraind audio liefhebber. Ik zou deze Veho z8 dan ook graag aan een vergelijkingsresultaat met de b&w willen onderwerpen!

1 oktober 2015 om 00:47
Xaobotnik Gebruiker

Tsja, waarom denk ik dat ik aanspraak maak op een kans deze koptelefoon te testen….

Allereerst heb ik een redelijke ibood-pedigree als het gaat om het testen van producten en het schrijven van een degelijke reviews waar ook daadwerkelijk wat tijd in gaat zitten.

Drie voorbeelden:

Kieskeurig, Mede8er X3D, doorklikken op ‘toon meer reviews’, ik gebruik daar dezelfde naam als hier, Xaobotnik, de datum was 06-05-2014

- Tweakers, QNAP TS-212P, hier gebruik ik nog mijn oude internet-nickname

- Kieskeurig, Huawei G510, wederom een paar keer doorklikken, de datum was 11-06-2013

Ik ben iemand die geen probleem heeft met het uitgeven van geld aan producten. Ik wil echter ook waar voor mijn geld hebben, en met die insteek beoordeel ik uiteindelijk een product. Verder denk ik dat ik genoeg ervaring heb met koptelefoons van allerlei aarden om in te schatten wanneer dit product goed presteert voor de prijs die er gemiddeld genomen voor gevraagd wordt. Daarnaast beschik ik over de nodige apparatuur om dit ook grondig te doen. En niet onbelangrijk, ik beschik over de bewezen wil om er een deugdelijke review over te schrijven. En daarom verdien ik naar mijn mening deze kans.

Wat informatie over wat ik voor ogen heb qua testmethodiek:

Voor deze koptelefoon heb ik sowieso vier mobiele apparaten voor ogen waarmee ik deze koptelefoon mee wil testen; drie telefoons: een iPhone 6, een HTC One M8 (vooralsnog het toestel met de beste audio-output) en een Blackberry Z10 (die ook een goede audio output heeft plus settings voor specifieke type audio als bijv. vergaderingen), en daarnaast mijn portable mediaspeler, een Sony ZX100. Deze laatste is voor deze koptelefoon eigenlijk een mismatch, maar het is wel interessant om te zien hoe goed een koptelefoon als deze hoogwaardige audio verwerkt via een degelijk mobiele DAC. Ik heb daarnaast ook twee receivers en twee versterkers, misschien dat ik een ervan meeneem in de test. Eén ervan staat op mijn bureau, net als twee speakers met een koptelefoonaansluiting en een extra versteker voor mijn game set, maar ik denk dat dergelijk gebruik met deze hoofdtelefoon buiten de scope van het gebruiksdoel valt. Misschien interessant om te zien hoe de koptelefoon omgaat met meer volume en hoelang het duurt voordat het geluid vervormt….

De test zou gebeuren middels het testen van verschillende muziekgenres, waarbij ik klassieke muziek en generale pop de hoofdmoot laat vieren. Het eerste genre is uitermate geschikt om de echtheid te testen. Het tweede genre is zeer gevarieerd en zit gewoon veel muziek bij die ik door en door ken, en waarin ik variaties en afwijkingen dus snel herken.

Uiteraard probeer ik ook extra content als films en series, maar daar zal de focus wat minder liggen. Echter voor de mensen die graag wat videocontent kijken op hun telefoon of tablet zou het delen van de ervaring wellicht interessant kunnen zijn.

Buiten de audioprestaties kijk ik ook naar het uiterlijk. Ik ben ontzettend pietluttig als het gaat om details waarin onregelmatigheden of goedkope oplossingen qua bouw blijken. In dit opzicht is het interessant om een kleine vergelijking te trekken met mijn Arctic P614BT. Dit is een bluetooth koptelefoon uit een lagere prijsklasse die erg goed presteert voor zijn prijs (deze Veho moet dus beter presteren qua geluidsweergave), met ook een vrij nette bouw. Buiten de Arctic gebruik ik als referentiekader ook een Sony 1RNC (koptelefoon met degelijk geluid, een van de beste in de klasse van rond de 350 euro een jaar geleden en een van de beste noise cancellation-toepassingen die er zijn) en een Sennheiser HD700.

Naast het kijken naar hoe goed de Veho overeind blijft tov deze twee duurdere opties qua geluid, kijk ik ook naar (wederom) de bouwkwaliteit en de geluidsisolatie. Normale speakers neem ik waarschijnlijk niet mee. Daarvoor is de ervaring te verschillend, dus ik zou het houden bij koptelefoons.

Nu ik het bedenk heb ik ook nog een setje S4’s liggen van Klipsch die in dezelfde prijsklasse vallen als deze Veho’s. Een vergelijking tussen in-ears an over ears in dezelfde prijsklasse dus. Misschien wel de meest interessante vergelijking aangezien de vergelijking met de genoemde Sony en Sennheiser niet echt eerlijk is en alleen interessant is om te kijken hoe correct de geluidsweergave is.

Ik ben trouwens ook benieuwd naar hoe het zit met zaken als verpakking en of er misschien een leuke draagzak of case meegeleverd wordt.

1 oktober 2015 om 09:56
KoosFransen Gebruiker

Een kort verloop van mijn dag om te schetsen waarom ik een geschikte reviewer zou zijn voor de Veho Z8 360°. ’s Morgens sta ik vroeg op, maar ik moet muisstil blijven om mijn appartementsgenoot niet wakker te maken. Bijgevolg sluit ik mijn koptelefoon aan en luister naar het nieuws via de radio. Daarbij is het heel belangrijk dat mijn koptelefoon voldoende luid speelt (zodat de stem van het nieuwsanker het gekraak van mijn cornflakes overstijgt), maar dat de koptelefoon tezelfdertijd ook het geluid isoleert, zodat mijn appartementsgenoot nog even rustig kan blijven slapen. Daarna sluit ik de koptelefoon aan op mijn iPod en vertrek ik met de fiets naar het werk. Daar wordt de koptelefoon getest op zijn draagcomfort. Alle wegdekken komen aan bod: kasseien, zandweggetjes en talloze drempels! Op het werk wordt de koptelefoon pas echt op duurzaamheid en ergonomie beproefd: 8u lang vertoefd hij aan mijn zijde (tijdens de pauzes mag hij wel even rusten); een echte uitputtingsslag. Verschillende geluidstypes en sterktes weerklinken door de koptelefoon en gebrek aan geluidskwaliteit wordt al snel ontmaskerd. Bijkomend speelt de Bluetooth-functie een belangrijke rol, aangezien ik me veel verplaats over korte afstanden die wel de reikwijdte van het snoer overstijgen. Na het werk test ik de schokbestendigheid en uiteindelijke duurzaamheid met een stevige avondloop.

 

Met andere woorden, geen betere tester dan iemand die een hele dag lang met muziek in (of eerder aan) zijn hoofd zit!

1 oktober 2015 om 13:41
wouterkok Gebruiker

Sinds begin van de zomer ben ik van werk veranderd. Op mijn vorige werk hadden we altijd de radio aanstaan op 3FM. De nieuwe collega’s houden niet zo van geluid en daardoor is het muisstil op kantoor. Nu heb ik van die goedkope dingetjes bij de Action gekocht met veel ruis en een veel te klein snoer. Elke ochtend plug ik deze oortjes in mijn telefoon om 3FM te kunnen ontvangen en elke ochtend moet ik meerdere knoopjes wegwerken. Als klap op de vuurpijl vallen de dopjes ook nog eens bij elke beweging uit mijn oren…

Kortom ik ben klaar voor de test

1 oktober 2015 om 14:58
Xaobotnik Gebruiker

Oeps, het moest dus in ongeveer 200-250 woorden. De vorige uitleg was dus te uitgebreid. Bij deze nog een poging over het waarom:

 

Ik heb bewezen de tijd te nemen voor het schrijven van degelijke reviews; Voorbeeld Een (zie 06-05-2014), twee en drie (zie 11-06-2013). Verder beschik ik over een breed scala van apparaten in combinatie waarmee de Z8 getest en vergeleken kan worden; hoofdtelefoonopties die qua prijs boven, onder en in hetzelfde segment zitten, en audiobronnen (versterkers, telefoons (Z10, iPhone6, OneM8 (telefoons met allen een van de beste audio-uitgangen met een eigen idee), mediaspelers) met een audio-uitgang over jack en/of tulp. Tevens varieert mijn gebruik van podcasts luisteren tot meetings volgen, muziek, films/series en gaming.

De term audiofiel staat open voor interpretatie. Iemand die audiofiel speelt (en dus kritische audio niet begrijpt), vraag ik me van af in hoeverre deze in staat is een koptelefoon te beoordelen. Men denkt immers vanuit een nepautoriteit een kritisch oordeel te vellen terwijl in werkelijkheid alleen de persoonlijke voorkeur laat spreken waarvan het onduidelijk is of deze gebaseerd is op correcte audioweergave of enkel een persoonlijke voorkeur.

 

Ik ben geen audiofiel (niet volgens de daadwerkelijke zin van het woord, ik heb niet eens het geld om duizenden euro’s te besteden aan apparatuur), maar ik begrijp de markt wel. Ik ben reeds 7 jaar werkzaam als consultant in de elektronica-industrie op het gebied van strategie (organisatie en marketing) en productmanagement. Dit laatste betreft het kijken naar wat voor kansen een product heeft; kwalitatief (geluidsweergave, bouw) en qua uitstraling, hetgeen gerelateerd is aan het inzicht dat nodig is voor het schrijven van reviews die voor het brede publiek bedoeld zijn.

2 oktober 2015 om 09:33
The-Source Gebruiker

Waarom ik de Veho Z8 360⁰ Designer Aluminium Headphone zou willen testen. Nou omdat ik nog niet z’n model headphone heb, diverse merken in-ear al gehad/ ingebruik en daarnaast ook met ’sport’ variant getest maar dat bleek geen succes.

Ik ga mijzelf geen audiofiel noemen omdat 50euro per meter kabel gewoon niet te verantwoorden is tov de kwaliteit. Ik betaal liever voor hoorbare kwaliteit.

In de woonkamer heb ik daarom ook een Dali Suite boxen set op een Denon 3808 versterker. De headphone wil ik meer voor portable gebruik gaan toepassen en daarom dus ook testen tegen de in-ears maar ook icm laptop gebruik.

In-ears sluiten omgeving geluid goed af maar op de fiets heb je toch nog aardig windgeruis en ben benieuwd hoe deze headphone zich daartegen zal houden. Maar dat is natuurlijk een bijzaak tov de geluidkwaliteit.

Goed onderscheid tussen de laag, midden en hoge tonen zijn daarin erg belangrijk.

Dit topic is gesloten en daarom is het is niet meer mogelijk om te reageren.