25 juli 2017 om 00:00
iBOOD

Grosfillex Tuinhuisjes

Product expert aanwezig

Grosfillex Tuinhuisjes
Een tweede ‘Home Sweet Home’…

Een tuinhuisje in de achtertuin. Dat moet toch fijn zijn!? Je hebt extra ruimte om spullen op te bergen, kunt een extra kamer inrichten, losgaan op je hobby… Een Basic Home tuinhuisje van Grosfillex zoals we ze nu in de aanbieding hebben is dan een uitkomst. Ze zijn eenvoudig te monteren, vrijwel onderhoudsvrij en zijn milieuvriendelijk. Bovenal zijn ze bestand tegen uv-straling en weersomstandig- heden, ze hebben een lange levensduur en zijn 100% in Frankrijk gemaakt, met een garantie van 10 jaar.

En ze worden gratis verzonden! We herhalen: gratis verzonden!
25 juli 2017 om 00:40
Tommyboy Gebruiker

“Plaatsen op een betonnen vloer van minstens 10 cm dik (niet meegeleverd)”

Ouch, “even” een kuub beton naar je achtertuin zeulen… Zijn deze tuinhuisjes niet te funderen op een paar houten palen die je om de meter een meter (of twee) de grond in mept? Dan kan je binnen vervolgens gewoon een vloertje leggen van zand en cementtegels.

25 juli 2017 om 07:57
Jeevanator Gebruiker

De rede waarom dit soort zaken niet worden meegeleverd is omdat het afhankelijk is van je ondergrond. Als je grond te zacht is en je hebt de houtenpaaltjes toegepast dan is je schuur zo weg als het veel wind vangt tijdens een storm.

25 juli 2017 om 09:03
kikke002 Gebruiker

De soort ondergrond is niet de reden van niet meeleveren. Er wordt bij het advies van een 10cm dikke betonvloer namelijk niet gesproken over de ondergrond. Ook een betonvloer kan overigens verzakken.

Grossfillex levert zelf ook vloertegels voor toepassing in hun tuinhuisjes: http://www.grosfillex.com/nl/tuinhuisjes-en-opbergruimte/tuinhuisjes/tegels-voor-tuinhuisje

Het lijkt er op dat dan, met een beugeltje, het tuinhuisje aan een tegel wordt bevestigd. Normaal moeten de hoeksteunen vastgeboord worden aan de ondergrond. Kan de @GrosfillexExpert hier opheldering in geven?

25 juli 2017 om 11:11
Official Product Expert Grosfillex-Expert Official Product Expert

Goedemorgen,

Grosfillex levert inderdaad geen funderingen voor de Grosfillex tuinhuizen. Bij de modellen 4,9 en 7,5 is een betonnen fundering niet absoluut noodzakelijk. Bij het model 11 is een betonnen fundering  van minimaal 10cm wel een vereiste.

Bij de modellen 4,9 en 7,5  zou men ook gebruik kunnen maken van beton elementen welke geschikt zijn voor tuinhuizen en schuttingen.

Grosfillex geeft 10 jaar garantie op de tuinhuizen, wij adviseren daarom een goede fundering aan te leggen zodat u er zeker van kunt zijn dat u ook echt 10 jaar plezier heeft van uw tuinhuis. Het zou natuurlijk zonde zijn als uw tuinhuis zou gaan verzakken. Een goede rechte ondergrond zal er ook voor zorgen dat u uw huis gemakkelijker kunt opbouwen en alle delen goed op elkaar aansluiten. Daarnaast maakt het de verankering van uw tuinhuis ook een stuk eenvoudiger.

25 juli 2017 om 11:15
Official Product Expert Grosfillex-Expert Official Product Expert

het is inderdaad belangrijk dat de betonnen fundering of de betonnen elementen op een goede ondergrond worden aangebracht.

U zou bijvoorbeeld eerst een laag puin kunnen laten aanbrengen en deze vervolgens ophogen met geel zand. Vervolgens het geheel goed aantrillen. Dit zal absoluut het verzakkingsgevaar doen afnemen.

25 juli 2017 om 11:17
Official Product Expert Grosfillex-Expert Official Product Expert

wij adviseren u inderdaad de hoekelementen te bevestigen op de betonnen fundering of de betonnen elementen.

Indien u de hoek elementen alleen op de vloertegels zou vastmaken loopt u het risico dat deze tegels los komen bij bijvoorbeeld een storm. U loopt dan het risico dat uw huis beschadigd.

25 juli 2017 om 11:08
Gordon Shumway Gebruiker

Waar zijn ze van gemaakt? Hout (geïmpregneerd?) of kunststof?
Geen 5kant huisje?

25 juli 2017 om 11:13
Official Product Expert Grosfillex-Expert Official Product Expert

De grosfillex tuinhuizen zijn gemaakt van PVC  of PMMA ( de modellen in het antraciet). Helaas levert Grosfillex alleen vierkante modellen.

25 juli 2017 om 11:23
ChantalvdWel Gebruiker

Alleen vierkante huisjes? Deze is toch niet vierkant. Ca 2m bij 2,40 staat in de specificaties.

Wat is het gewicht van dit tuinhuisje? (4,9 m2)

25 juli 2017 om 11:30
ChantalvdWel Gebruiker

Oh je bedoelt 4 kanten, sorry :)

25 juli 2017 om 11:37
Official Product Expert Grosfillex-Expert Official Product Expert

correctie vierhoekig in plaats van vierkant.

het geschatte gewicht is circa 160 kilogram

25 juli 2017 om 11:32
McGregor Gebruiker

*snap*

Edited by: Bas iBOOD
Prijsvergelijkingen mogen enkel met een directe link naar een identiek product.
Het model waar jij naar verwijst verschilt van het door ons aangeboden product. Zo verschilt de deur en is het raam in het door ons aangeboden huisje hoger geplaatst, voor een betere lichtinval.

25 juli 2017 om 11:58
ChantalvdWel Gebruiker

Een paar vragen over het 4,9m2 model.

Zitten er verankeringspunten bij voor verankering op de vloer? (het bevestigingsset wat er wel bij zit is volgens mij wat anders, zie filmpje op 2:47)

Wat is de kleur van het tuinhuisje? Volgens de website van Grosfillex zijn er 2 kleuren: Wit/groengrijs en Wit/blauwgrijs.

Hoe zien de deuren er nu precies uit? Op de foto hier staan 4 kleine raampjes echter in het filmpje wordt het huisje afgebeeld met 1 groot raam per deur (op 23 sec)
Hierbij een link naar volgens mij hetzelfde product tenzij Ibood het model met de 4 raampjes per deur aanbiedt.
http://www.azalp.nl/productdetail.aspx?prod=8515

25 juli 2017 om 13:53
Official Product Expert Grosfillex-Expert Official Product Expert

Goedemiddag Chantal,

Hierbij kom ik terug op jouw vragen.

De Grosfillex tuinhuizen hebben inderdaad verschillende  verankeringspunten in de hoeken en aan de zijwanden voor montage op de fundering.

De bevestigingsset is inderdaad iets anders. Deze gebruik je om bijvoorbeeld gereedschappen aan de want te kunnen hangen.  Naast de bevestigingsset hebben ook nog een stormverankeringsset in ons assortiment. Deze adviseren wij aan te schaffen indien huis veel wind kan vangen. Denk bijvoorbeeld aan de kust of een grotere open vlakte.

Wat betreft de kleurstelling. Het model wat op Ibood wordt aangeboden heeft de kleurstelling. Wit/groengrijs

De vensters van het model 4,9 dat hier op Ibood wordt aangeboden komen overeen met de afbeelding zoals hier te zien.

Het model in het filmpje van Azalp (23 sec) betreft ons model Utility.

Ik hoop hiermee jouw vragen naar tevredenheid te hebben kunnen beantwoorden?

25 juli 2017 om 15:42
ChantalvdWel Gebruiker

Oke dank je wel.

Samenvattend zit er dus wel een verankering voor aan de vloer bij, echter geen stormverankering wat maar in beperkte gevallen nodig zal zijn. Daarnaast koop je bij iBood hier dus het model met de 4 raampjes per deur en niet die met 1 raam zoals in het filmpje te zien is op 23 sec. Dat is jullie Utility model wat jullie dus ook wel verkopen maar dus niet in deze aanbieding?

25 juli 2017 om 15:51
Official Product Expert Grosfillex-Expert Official Product Expert

helemaal correct.

25 juli 2017 om 13:44
Binnenmars Gebruiker

*knipje*
Edited by: Bas iBOOD
Zoals je in je tweede post al aangaf betreft dit niet hetzelfde product. Zo zijn de ramen in de zijwanden van ons model hoger geplaatst, waardoor alle 3 de wanden beter te gebruiken zijn voor opslag en installaties.
Prijsvergelijkingen mogen enkel met een directe link naar een geheel identiek product.

25 juli 2017 om 15:14
Binnenmars Gebruiker

Bedankt Bas :)

Blijft dus wel staan dat het geen geweldige aanbieding is vergeleken met vergelijkbare Grosfillexschuurtjes in Nederland.

De transportretourkosten van plusminus 290 euro op het goedkoopste mode als hij niet bevalt zijn al helemaal niet normaal, dat had je dan ook maar even weggeknipt.

Gezien het gewicht zijn de profielen van aluminium daarom heb je ook zeker bij het model van 11m2 een vlakke betonvloer nodig, de constructie heeft dit nodig om de stevigheid te verkrijgen, is de vloer niet vlak genoeg dan krijg je binnen de kortste keren (minimale) verzakkingen, waardoor de deuren bijv. niet goed meer sluiten. Die betonvloer is dus echt nodig, zeg maar 2700 kg bij het schuurtje van 11m2 en dan moet er ook nog een wapeningsnetje van zeg rond 6-150  anders krijg je scheuren in de vloer na verloop van tijd. En dan lees ik bij Grosfillex ook nog eens dat je het dak sneeuwvrij moet houden, hallo zeg moet je erbij gaan staan met je bezempje?

Hout moet je dan wel schilderen en onderhouden maar is constructie technisch veel taaier (sterker), 4 poertjes op de hoeken volstaat als funderingen en dan kun je er stoeptegels in gooien en een mooi planken vloertje, mocht je dat willen er in zetten. Sluit de deur niet meer goed dan schaaf je hem even bij. Dat kan met hout, met deze schuurtjes met alle constructiedetails aan de binnenkant, wil je het echt alleen maar als schuurtje voor de grasmaaier gebruiken.

Een klein schuurtje (4,9m2) lijkt me prima, lekker geen onderhoud. Voor een grotere zou ik bijv. als je in Groningen woont of op een leem- of kleilaag voor hout gaan en dan kun je er ook nog een mooi verandaatje aan zetten.

N.B. Ik heb geen houtaandelen, geen houten schuurtje, blokhut of wat dan ook en ook geen kunststof tuinhuisje.

Ik vind hout wel heel erg mooi.

25 juli 2017 om 15:30
Official Product Expert Grosfillex-Expert Official Product Expert

Beste Binnenmars,

 

ten eerste bedankt voor jouw eerlijke mening. Ik zou wel graag wat aanvulling/toelichting willen geven op jouw mail.

Wat betreft de prijsstelling van deze aanbieding. Ik zie regelmatig een vergelijk met de prijzen van Azalp voorbij komen.

Azalp hanteert dynamische prijzen. De prijzen worden blijkbaar ook direct bij deze actie aangepast op de Azalp website.

Ibood heeft in eerste instantie een scherpe actie neergezet en biedt een mooie korting op de Grosfillex verkoopadviesprijs.

Bij het model 4,9 is een betonnen vloer niet absoluut noodzakelijk. Betonnen elementen kunnen ook oplossing bieden.

Indien de ondergrond goed is voorbewerkt ( dit geldt ook voor een tuinhuis van hout of metaal) is de kans op verzakking gezien het geringe gewicht van het kunststof niet zo heel erg groot.

Wat betreft de sneeuw. De Grosfillex tuinhuizen worden geproduceerd in de Franse Jura. Aangezien de sneeuwval in deze gebieden vaak een stuk heviger is als hier in Nederland (aan 80cm+) is het in deze gevallen aan te raden het dak sneeuwvrij te maken. Voor Nederland zal dit zelden van toepassing zijn.

25 juli 2017 om 15:53
Moderator Bas iBOOD Moderator

Hi Binnenmars,

Om in te haken op de Product Expert: De prijzen van de door jou geplaatste aanbieder zijn als reactie op onze deal omlaag gegaan. En hoewel het niet het exacte model is en daardoor geen vergelijkingen geplaatst mogen worden, willen we jullie toch tegemoet komen. We hebben daarom onze prijzen zojuist nog scherper gemaakt :-)

Groeten,
Bas

25 juli 2017 om 16:39
Binnenmars Gebruiker

Kijk dat is mooi,

Azalp heeft natuurlijk ook de prijzen omlaag gegooid, voor een paar dagen natuurlijk,  maar iBOOD is ook maar een dag-aanbieder, of een paardagenaanbieder bij een flash-sale.

Grosfillex-expert heeft gelijk met de sneeuwbelasting, al zou ik niet praten over “zelden”, belastingen in Nederland gaan uit van zelden en je wilt niet dat je schuurtje toevallig, zelden, zeg één maal in de 5 jaar, in elkaar pleert. In Nederland moet je rekening houden met 56kg sneeuw per m2, in de jura met 80cm sneeuw kom je dan al gauw op 160kg/m2 dat moet je er dan wel afvegen maar in Nederland zie ik dat niet als probleem.

25 juli 2017 om 17:13
Official Product Expert Grosfillex-Expert Official Product Expert

Bedankt voor de aanvulling.

25 juli 2017 om 21:18
svpoelje Gebruiker

@productexpert.

Is het per se noodzakelijk dat de beton ondergrond volledig vlak is? We hebben een stukje grond in Frankrijk waar nu op een stenen (geen beton) ondergrond (6×5m) al tientallen jaren een houten jagers overkapping op staat gebouwd. Die willen we slopen en bijv een 11,5m2 grosfillex tuinhuisje plaatsen. Maar de huidige stenen grond is niet direct vlak. Is dit op te lossen zonder al teveel aanpassingen aan de fundering? Hoor graag uw reactie.

25 juli 2017 om 21:56
Official Product Expert Grosfillex-Expert Official Product Expert

Om aan de garantie bepalingen te voldoen en zeker te zijn van een goed resultaat bij de opbouw van uw  tuinhuis  is een vlakke ondergrond noodzakelijk. Bepaalde oneffenheden kunnen worden opgevangen, maar grote hoogte verschillen kunnen problemen veroorzaken. In het geval u het tuinhuis niet op een vlakke ondergrond plaatst loopt u een groot risico dat de verschillende elementen niet goed op elkaar aansluiten.

In het geval van het model 11,5m2 is een betonnen fundering een vereiste om aan de garantie bepalingen te voldoen. Indien u toch met bijvoorbeeld beton elementen gaat werken met dit model dan loopt u het risico dat u zich niet op de garantie kunt beroepen.

25 juli 2017 om 23:57
Dagobert1966 Gebruiker

Ligt het aan mij?

Of mis ik iets?

Dit zijn zo mogelijk wel de saaiste tuinhuisjes die er zijn!!

26 juli 2017 om 00:00
Moderator Paul Moderator

Wellicht een volgende keer geldpakhuisjes in de aanbieding (excl. munten) als je op deze plek een berichtje achterlaat, Dagobert! :)

26 juli 2017 om 09:26
toastt Gebruiker

Kan iemand Paul een standbeeld geven? Bij voorbaat dank.

26 juli 2017 om 00:30
Dutchmen123 Gebruiker

gewoon op betonnen bandjes plaatsen, je weet wel van die blokken a 30kg/stuk

26 juli 2017 om 12:05
svpoelje Gebruiker

Dank voor de tip dutchmen…. en moeten die bandjes dan vastgelegd worden aan de stenen ondergrond?

26 juli 2017 om 12:07
svpoelje Gebruiker

@productexpert

Heb je ervaring om in koudere tijden een ‘godin’ of houtkacheltje in t tuinhuisje te plaatsen?

26 juli 2017 om 13:38
Official Product Expert Grosfillex-Expert Official Product Expert

Goedemiddag,

Het plaatsen van een kacheltje zou eventueel mogelijk zijn indien u het kacheltje niet te dicht bij de wanden plaatst.

De PVC wanden kunnen bij een constante blootstelling aan een temperatuur van 60 graden of meer gaan vervormen.

26 juli 2017 om 13:19
bannus1967 Gebruiker

Leuke huisjes, echter, kan ik de deco 20b niet bestellen met een gelijkwaardige korting? Moet vandaag toch te regelen zijn?

26 juli 2017 om 14:37
hcgreeven Gebruiker

ik zie dat de leverancier ook grotere modellen biedt, b.v. 19 m2, vallen deze grotere modellen ook onder de lopende aanbieding?

26 juli 2017 om 15:17
dijy Gebruiker

Waarom is een groen tuinhuisje (11 M2) ongeveer €250 duurder dan een wit tuinhuisje, als de overige specificaties hetzelfde zijn? Is de leverancier met een grote voorraad witte huisjes blijven zitten, bijvoorbeeld omdat ze sneller vuil worden?

27 juli 2017 om 10:04
Official Product Expert Grosfillex-Expert Official Product Expert

De tuinhuizen in de kleur antraciet zijn van een ander materiaal gemaakt namelijk PMMA. De witte modellen zijn van PVC. Beide modellen zijn eenvoudig te reinigen mochten ze vuil zijn.

26 juli 2017 om 15:23
dijy Gebruiker

Ik bedoel natuurlijk een grijs tuinhuisje.

Dit topic is gesloten en daarom is het is niet meer mogelijk om te reageren.