27 oktober 2014 om 14:20
iBOOD

De nieuwe site staat live en draait volledig om jou, als trouwe iBOOD'er!

De nieuwe site staat live en draait volledig om jou, als trouwe iBOODér! We zijn daarom heel benieuwd wat jouw eerste indruk is.

Klik hier voor onze eerste reactie op jullie feedback

Klik hier voor veelgestelde vragen

Lees verder voor meer projectdetails want het was een flinke klus!


Lancering

Sinds de oprichting van iBOOD in 2005 is de nieuwe site de grootste IT aanpassing en investering ooit. Niet alleen de voorkant (front-end) is aangepast, ook de achterkant (back-end) is volledig onder handen genomen.

Dat ging niet vanzelf, het ontwikkelteam is voor dit project verviervoudigd en de hele organisatie heeft userstories leren schrijven :-). Voor wie niet weet wat een userstory is, hierin wordt een functionaliteit tot in het kleinste detail beschreven zodat het klaar is om ontwikkeld te worden.

Het project kent veel bloed, zweet en tranen, heeft alle betrokkenen twee jaar uit de kroeg gehouden en ook veel van jullie geduld gevraagd. We zijn blij en trots om jullie het resultaat te mogen presenteren!


Waarom een nieuwe site?

Afgezien dat de site een re-design kon gebruiken werd het ook tijd om hele praktische problemen op te lossen. Er was bijvoorbeeld geen mogelijkheid om meerdere deals in 1 keer af te rekenen, er was geen keuzemogelijkheid voor kleur, maat of type (herinner je de timeslots nog waarin producten met maatkeuzes voorbijkomen?)en het forum was niet mobiel toegankelijk.

Kortom, het hele platform was aan vernieuwing toe. Intern zeiden we altijd: "er staat een wolkenkrabber op de fundering die oorspronkelijk is neergezet voor een huis. Hier kunnen we niet verder mee. Tijd voor een groot en grondig project. Yummy!".


De ontwikkeling van iBOOD

iBOOD groeit hard, tijdens de lancering in 2005 hadden we slechts één dagdeal.

Een aantal jaren later werden de 'die hard' techdeals versterkt met aparte categorieën voor Health & Beauty- en Home & Living producten. Op verzoek van jullie werd iBOOD voor een breder publiek toegankelijk.


Flash sales

Dit jaar zag je geregeld een Flash sale voorbij komen; een sales-event in het teken van een merk of thema welke max. 5 dagen duurt. Zoals je kunt zien op de nieuwe site worden Flash sales nu een structureel onderdeel van iBOOD.

We horen jullie nu denken: 'wordt iBOOD nu gewoon een webshop? ' Ab-so-luut niet! Flash sales zijn geïntroduceerd omdat iBOOD heel veel goede deals niet kon plaatsen door de beperkte plaatsingsruimte op de site. Hierdoor moesten we jullie noodgedwongen topdeals onthouden! Daar is nu gelukkig een einde aangekomen. Net zoals bij een dagdeal heeft een Flash sale een eigen forumtopic en hebben ze een zeer beperkte 'houdbaarheid'. Laat ons dus weten wat je van de Flash sales vindt, we zijn erg benieuwd!


Mobiel

iBOOD heeft een responsive design. Dat wil zeggen dat de site zich automatisch aanpast aan de schermresolutie waar je de site mee bezoekt. Wel zo handig!


Is alles nu perfect?

Nee, vooral in de beginfase zullen er verbeterpunten zijn en vragen we jullie hulp. Laat ons weten als er iets misgaat, wat er beter kan in de koopervaring etc.
De site staat nu in een (open) bèta versie live en is intern uitgebreid getest en stabiel bevonden. We gaan er vanuit dat dit ook zo in de echte wereld is maar je weet het nooit!


Technisch

De nieuwe site is een schaalbaar platform met een asynchrone scheiding tussen voor- en achterkant. Aan de voorkant de site zoals jullie die kunnen zien, geschikt om ook de hoge load van de HUNT aan te kunnen. Aan de achterkant maken we gebruik van een ERP pakket voor de financiële en logistieke afhandeling. Een service bus (ESB) helpt de messaging te stroomlijnen tussen de voor- en achterkant. Deze architectuur is opgezet met state-of-the-art technieken en gebaseerd op verschillende ontwikkeltalen waaronder PHP, Java en Python.


Veelgestelde vragen

We zijn bèta live, dus nog niet alles werkt even goed. Hieronder vind je de meest gestelde vragen, en de statusupdates erbij.

 


Feedback

Wat doen jullie met alle feedback? Laatst bijgewerkt: 26/11, 17:22 uur Massaal gaven jullie gehoor aan onze oproep om feedback te geven op de site. Dank jullie wel hiervoor! Zie hier onze eerste reactie.

 


Betalen

Ik kan niet betalen? Laatst bijgewerkt: 29/10, 18:42 uur We hadden problemen met de koppeling met Ogone, onze payment provider. Je kunt op de volgende manieren weer betalen: iDEAL, Bancontact/MrCash, PayPal, Sofortbanking (DirectEbanking) en PayU (alleen in Polen).

 

Bestellen

Jullie leveren niet België? Laatst bijgewerkt: 29/10, 14:46 uur Kijk of je op de juiste website zit: de Nederlandse site of de Belgische site. Wil je bestellen, dan moet je op de site zitten van het land waarin je je bestelling afgeleverd wilt hebben. Je kunt het land ook aanpassen door onderaan de site op de vlag van je land te klikken.

 


Nieuwsbrief

Ik heb geen nieuwsbrief ontvangen? Laatst bijgewerkt: 31/10, 16:55 uur Vanaf 29/10 versturen we de nieuwsbrief weer op het normale tijdstip. Voor de mensen die hem alsnog niet ontvangen: we hebben de oplossing. Dinsdag 4/11 zou je hem weer moeten ontvangen.

 


Het Forum

De producttopics werken niet Laatst bijgewerkt: 29/10, 10:48 uur Inmiddels werken ze weer!


Jouw mening!

Wat vind je van het design? Vind je hem prettig in het gebruik? Kun je de info vinden die je nodig hebt? Wat kan (nog) beter? Wat mis je? Kam gerust de hele site uit, hoe meer feedback we krijgen, hoe beter. ;-)


Houd rekening met het volgende

Zodat we jouw feedback zo efficiënt en snel mogelijk kunnen verwerken: 1. Wees zo duidelijk mogelijk Wat bedoel je precies? Om welke pagina gaat het? Welke stappen zet je? Oftewel: hoe kunnen we jouw feedback reproduceren en het probleem zien? 2. Houd de feedback opbouwend Klagen is prima (en soms ook nodig) maar laat ons vooral weten welke oplossing we kunnen voordragen. Site bugs gevonden? Meld deze apart per mail op beta@ibood.com. Bugs worden dan met voorrang behandeld.


Voorbeeld

Een fictief voorbeeld van feedback: Probleemomschrijving: Als ik de 'meer informatie'-pagina van een product bezoek heb ik geen mogelijkheid om meerdere productfoto's in het groot te bekijken. Als ik aan de rechterkant van het scherm op de kleine product thumbnails klik gebeurt er niks. Reproductiepad: 1. Ga naar de meer informatie pagina van de Health Beauty dagdeal. 2. Klik op de kleine thumbnails (meerdere productfoto's in het klein) aan de rechterkant van het scherm. 3. Zie dat andere foto's niet ingeladen worden. Evt. aanvullende informatie voorbeelden: - Ik gebruik Windows 8 met een Firefox browser, versie 31.0. - Ik ben niet ingelogd met mijn iBOOD account - Bij de meer informatie pagina van flash producten heb ik dit probleem niet


Goed om te weten

Over een maand verzamelen we alle feedback en geven we één grote reactie. In de tussentijd beginnen we alvast met het doorvoeren van de eerste verbeteringen. :-)


Feedback wedstrijd

iBOOD kiest onder alle users die feedback hebben gegeven een geluksvogel uit. Deze wint een iBOOD box!

Let's get it on!


Release notes

Laatst bijgewerkt: 3/11, 17:12 uur • Fix for social media icons on forum • Fixed basket icon on forum • Newsletter fix • Fixed Responsiveness forum with large URLs in postings • Fixed language issue in RSS feed in DE/PL/UK/IE where Dutch words were shown • PayPal payment method live • Forgot Password mail fix • Sofortbanking (DirectEbanking) payment method live

 

28 oktober 2014 om 14:26
gruune2 Gebruiker

pffff, als regelmatige gebruiker vind ik het onoverzichtelijk, niet zo gebruiksvriendelijk en te veel scrollen, ik hoop dus nog op verbetering. sorry….

28 oktober 2014 om 14:40
djbosanac Gebruiker

Ik vindt het nu wat publiekelijker dan eerst.
Je hebt meer tekst enz, echter is de site veel drukker geworden da voorheen dat is wel weer jammer.
Als het wat minder druk is vooral bij ibood.com dan is het goed….

voor de rest een prima site…. en een goede lay-out..

28 oktober 2014 om 14:43
ElkeColman Gebruiker

Ik vind de nieuwe lay-out op zich nog OK, MAAR:

Mijn bestelling (waarvoor ik een ticket heb aangemaakt met customer service) is na een maand(!) nog niet terecht, ondanks dat er op de site staat dat ik het zou moeten hebben ontvangen.

Daar bovenop is door de NIEUWE lay-out mijn informatie omtrent mijn pakket verdwenen! Er stond bij de oude versie een link naar postNL, om op te zoeken waar mijn pakket is… Maar dat vind ik dus niet terug!

Ondertussen wacht ik vol ongeduld op mijn BETAALDE bestelling, maar weet ik al zeker dat ik niks meer bestel tot dit is recht gezet. Dit is gewoon schandalig!

29 oktober 2014 om 11:43
Moderator Rita iBOOD Moderator

Dag ElkeColman,

Wat vervelend! Ik heb je melding doorgezet naar onze Customer Service, zodat zij jou z.s.m. hiermee kunnen helpen.

Rita.

28 oktober 2014 om 14:51
Moderator Rita iBOOD Moderator

 

Dag allemaal. Zie hier de feedback van 55″ LG Cinema 3D Smart TV.

27 oktober 2014 om 22:01

wkwakernaakGebruiker

Mobiel is de site nu een drama zeg, geen overzicht meer, pagina’s passen niet meer in de breedte op een scherm, veel te veel info. Gevalletje web 2.0 functionaliteit in een 1.0 jasje. Niet fijn shoppen zo, hopen dat de definitieve versie beter is.

PS: waarom gooi je een bèta gelijk voor iedereen online, zonder eerst je (vaste) klanten te informeren??? Ik dacht dat jullie een storing hadden of zo.

27 oktober 2014 om 22:28

ronaldbonsGebruiker

Ja, is inderdaad waar. Ik had wel verwacht dat we even geinformeerd werden.

Bij mijn ipad werkt de site goed. Verder vind ik dat de rust die de oude site uitstraalde helemaal weg is. Veels te veel elementen zoals de blauwe balk hierboven die het erg onrustig maken en weinig toevoegen.

27 oktober 2014 om 22:31

elchaotoGebruiker

kunnen we stemmen of we de oude site terug krijgen. de site voor mobile is een drama en de normale site is een allergaartje.

27 oktober 2014 om 22:56

LiFemGebruiker

De site is wel heel erg lelijk, zeer onlogisch ingedeeld/onoverzichtelijk en werkt alles behalve prettig.
Evolutie is normaal en hoognodig, maar jullie hebben wel een heel slechte “prestatie” neergezet. Dit werkt gewoon voor geen meter.

Is er een mogelijkheid om de oude versie gewoon te gebruiken? Die werkte tenminste naar behoren en zat, hoewel summier en gelimiteerd qua mogelijkheden, een stuk beter in elkaar.

27 oktober 2014 om 23:19

burgkopGebruiker

Ow, ik wilde niet gelijk zo negatief reageren, maar ik ben blijkbaar niet de enige die het allemaal niet zo handig vind. Waarom iets wat goed werkt, veranderen? Graag een referendum houden, volgende week of zo.

27 oktober 2014 om 23:37

jassekeGebruiker

Echt een ongelofelijke dom uitgewerkte site.  Dit is het kantelmoment voor Ibood, vanaf nu gaat het steil naar beneden!

27 oktober 2014 om 23:49

KerbyGebruiker

laat ik het hier ook maar roepen…. ik wil mijn facturen van eerdere bestellingen kunnen downloaden!!!!!!!!
ik loop nu geld mis ibood, dat is toch niet de bedoeling van een aanbieding-site.

 

27 oktober 2014 om 23:46

Zork14Gebruiker

Ok, ik vind het er niet slechter op geworden. Ik heb niet mobiel getest dus ik weet niet of dat echt een probleem is. Voor de rest grote woorden van een paar mensen. Dit heeft niets met opbouwende kritiek te maken maar is gewoon plat negatief afzeiken. Geen enkele toegevoegde waarde, of wel Jasseke? Ach, je zult het ongetwijfeld veel beter kunnen. Misschien helpen dan wat tips in plaats van dit soort negatieve reacties!

28 oktober 2014 om 10:11

maurice247Gebruiker

Op mobiel is het iets overzichtelijker eigenlijk omdat niet alles tegelijk in beeld staat. Veel informatie is niet erg, maar als de intensiteit niet duidelijk verdeeld is word het al snel een zooitje en dan gaat het mis. Zoiets valt niet snel op als je het ontwerpproces zelf heb meegemaakt, maar wel voor elke nieuwe bezoeker die overladen word met tekst en aanbiedingen in elk hoekje en gaatje.

28 oktober 2014 om 00:25

galled44Gebruiker

Wie bedenkt zo een site…? Chaos.

28 oktober 2014 om 01:23

TonGGebruiker

Ach, je moet maar zo denken: iBood wil elk jaar website van het jaar worden, dat vonden ze nu zeker saai worden, dus ervoor gezorgd dat ze dat nu ZEKER niet worden :))

28 oktober 2014 om 01:42

burgkopGebruiker

Even een testje gedaan::::::  kan hem niet bestellen.   Hoeft ook niet, ging alleen even om een testje.

28 oktober 2014 om 01:42

burgkopGebruiker

En alle oude bestellingen zijn weg.

28 oktober 2014 om 09:49

RenateModerator

Beste Burgkop

de oude bestellingen zijn niet weg, maar staan onder mijn bestellingen. klik op archief orders.
daar vind je alle oude orders terug en kun je garanties aanvragen

28 oktober 2014 om 11:10

KerbyGebruiker

Kerby, kijk even mijn reactie in het andere forum waar je gereageerd hebt. Daar beantwoord ik je probleem.

Edited by: Vincent

28 oktober 2014 om 07:44

fgeerGebruiker

Wat een drama deze site op mijn iPhone. Zo hoeft het van mij niet meer. Overzicht totaal verdwenen. Ik wil terug naar de oude situatie.

28 oktober 2014 om 11:35

Jordi75Gebruiker

Ik wil graag inhaken op de site. Het is een rommelige site geworden. Oogt goedkoop en niet professioneel. Er was weinig mis met de oude site en de extra functionaliteit die ik nu een verbetering vind, had ook anders ingepast kunnen worden. Ik kan inderdaad mijn oude bestellingen niet meer zien. En niet lullig bedoelt maar waarom moet ik een foto te zien krijgen van mensen die ibood liken? Leuk voor een tienersite.

Verandering is niet altijd een verbetering.

 

Edited by: Rita iBOOD

28 oktober 2014 om 14:52
Denus Gebruiker

Ik kan helaas de nieuwe site niet waarderen: het is mega rommelig en onoverzichtelijk.

Voorheen kon je in 1 oogopslag zien wat de aanbiedingen waren, maar nu moet je zoeken tussen allerlei onzinnige grote knoppen, advertenties enz…

Nieuw is niet altijd beter…..

28 oktober 2014 om 14:53
rob kooijmans Gebruiker

Ik vindt het helemaal niks, klaar. Heb ook helemaal geen behoefte om de site te gaan betatesten, meehelpen verbeteren etc. Ik wil gewoon snel en duidelijk zien of jullie een leuke aanbieding hebben of niet. De vele klachten over gebrekkige service, onduidelijke productbeschrijvingen etc. hebben jullie naar mijn ervaring nooit serieus opgepakt, maar dan wel ( ongevraagd ) een nieuwe website erop knallen, verspilde moeite mijns inziens. Vele aankopen hier gedaan in het verleden, maar denk niet dat er nog veel gaan volgen.

 

Succes ermee.

28 oktober 2014 om 15:01
rdumont Gebruiker

Ik probeerde net iets te bestellen, heb gevalideerd met pc banking en er staat 0 bestellingen bij “mijn ibood”.
Lijkt er op dat ofwel jullie testing niet grondig is gebeurd, ofwel dat er iets anders aan de hand is.

Ik weet nu in elk geval niet of mijn betaling gelukt is of niet, en dat zorgt voor veel verwarring.

Alvast bedankt om dit uit te klaren…

Ik hoop dat ik de enige ben…

29 oktober 2014 om 11:54
Moderator Rita iBOOD Moderator

Dag rdumont,

Wat vervelend! Ik heb je melding doorgezet naar onze Customer Service, zodat zij kunnen uitzoeken of de betaling is gelukt.

Rita.

28 oktober 2014 om 15:04
Tim.kemp Gebruiker

Vanaf de voorpagina moet je twee keer op ik neem er een klikken om er ook echt een te kopen, deze eerste knop misschien anders noemen ofzoiets?

Verder houden ibooders blijkbaar niet van verandering maar het zal wel wennen :)

In ieder geval eindelijk een kleuren / maten keuze mogelijkheid.

De ideale manier om de site te testen lijkt me met een hunt ;)

28 oktober 2014 om 15:14
mleewis Gebruiker

Site komt me behoorlijk chaotisch over. De eenvoud van de vorige site was juist de kracht. Normaliter zou ik zeggen een kwestie van wennen… De oude site hadden jullie met een paar visuele upgrades beter kunnen maken. De afgeronde hoekjes zijn nu gelukkig wel weg, dus daar wel een verbetering.

Het is overigens bij niet mogelijk middels de Chrome browser een reactie achter te laten. Met IE lukt het dan wel. Maar de tekst cursor met de muis verplaatsen lukt niet.

28 oktober 2014 om 15:15
mleewis Gebruiker

Met het posten van een reactie ook veel foutmeldingen. Zoals 405 Errors, of dat het bericht leeg is.

28 oktober 2014 om 15:30
NkVal Gebruiker

Proficiat met jullie nieuwe site :D

Het was eerst even zoeken, vooral omdat het een grote stap is vergeleken met de “simpele” oude versie. Maar ik vind hem wel iets hebben :p

Ik heb wel een paar opmerkingen:

- Jullie logo staat er wat “klunzig” bij. Hier bedoel dat als je op de pagina komt, je het amper opmerkt. Het “popt” niet. Ook tegenover jullie lettertype lijkt het wat klein.

- Misschien een kader (in een verschillende kleur) of zo rondt de aanbieding van de dag plaatsen, want nu loopt alles zo een beetje dooreen.

- De tabbladen vindt ik super, vooraal dat je een overzicht krijgt van alle sales per domein.

- De balk meer iBOOD vindt ik tof maar een beetje repetitief, misschien kan je daar gewoon de deals van de dag en de flash sales in opnemen.

Verder ben ik benieuwd wat jullie voor ons nog in petto hebben, Succes ;)

 

 

 

28 oktober 2014 om 15:32
Moderator Rita iBOOD Moderator

Dag allemaal. Zie hier de feedback van de vogels-muurbeugels flash-sales.

27 oktober 2014 om 11:15

Jonesy020Gebruiker

Beste,

Ik weet niet of dit de juiste plaats is voor mijn vraag, zo niet dan mijn excuses, echter ik probeer een bestelling te plaatsen en blijf continue hangen in het bestelproces vanwege de drukte. Dusdanig lang dat ik niet geloof dat het nog goed komt. Enig advies?

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

27 oktober 2014 om 11:28

VincentModerator

Goedemorgen Jonesy,

Vervelend dat je blijft hangen in het bestelproces. Ik denk inderdaad ook niet dat hij nog verder zal gaan. Je kunt het beste je bestelproces afbreken, en na 10 minuten opnieuw proberen. Als je problemen blijft tegenkomen, horen we het uiteraard graag.

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

27 oktober 2014 om 11:44

Jonesy020Gebruiker

Goedemorgen Vincent,

Bedankt voor je reactie. Helaas veranderd er niets wanneer ik het bestelproces opnieuw doorloop. Ook cache geheugen en dergelijke opschonen heeft niet geholpen. Is er een andere manier waarop ik de bestelling in orde kan maken?

Bvd.

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

27 oktober 2014 om 12:19

Jonesy020Gebruiker

ik heb trouwens verschillende betaalmethoden geprobeerd, verschillende divices en tevens op twee verschillende locaties. Het gaat om de aanbieding m.b.t. de wandsteun 50″.

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

27 oktober 2014 om 23:11

jensdemeyerGebruiker

zelfde probleem hier al van 17.00 aan het proberen en geraak er niet door om te betalen

mvg jens

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

27 oktober 2014 om 11:59

HuuggieGebruiker

Ik blijf al heel de ochtend hangen in het betalingenscherm..

Ik vind de het een mooie nieuwe website, maar wel jammer als ik mijn bestelling niet kan afronden.

@moderator, hebben jullie al een oplossing gevonden?

Ik heb al meerdere keren deze ochtend alles afgesloten en mijn bestelling opnieuw geplaatst.

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

27 oktober 2014 om 12:08

VincentModerator

Goedemorgen,

Met welke betaalmethode probeer je je bestelling te plaatsen?

Momenteel ervaart een klein deel van de klanten problemen met het bestelproces. Op dit moment wordt uitgezocht waar deze problemen zich bevinden en gezocht naar een oplossing.

Wellicht dat je het op een andere computer of op je telefoon / tablet nog een keer kunt proberen, met misschien een andere betaalmethode?

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

27 oktober 2014 om 12:12

HuuggieGebruiker

Ik heb geprobeerd te betalen met iDeal, en met creditcard.

Ook heb ik de bestelling geprobeerd te doen via mijn iPad en via mijn iPhone.

Helaas kom ik dus bij al deze zaken niet verder.

Zou het ook kunnen omdat ik direct 2 Grohe douchkoppen prober te bestellen in 1 bestelling dat dit het probleem is?

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

27 oktober 2014 om 12:37

rickskenGebruiker

onmogelijk bestelling te plaatsen, is er een andere mogelijkheid om deze bestelling te plaatsen, zou heel graag mij op deze deal inschrijven, per mail of zo. Dit is uitzonderlijk maar de meeste van ons zijn trouwe klanten…

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

27 oktober 2014 om 12:55

DeesModerator

Hallo Huuggie, dat je 2 douchekoppen probeert te bestellen mag geen probleem opleveren.

Hallo Ricksen, we vertrouwen erop dat de problemen ruim op tijd verholpen zijn zodat je je bestelling gewoon kunt plaatsen.

Probeer anders je geschiedenis te wissen, of het stappenplan wat Vincent heeft gepost.
Wie weet helpt het! 
Succes…

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

27 oktober 2014 om 13:23

rickskenGebruiker

niets helpt van de aangeboden opties van Vincent, is er al iemand in geslaagd na gelijkaardige problemen om te bestellen?

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

27 oktober 2014 om 13:40

DeesModerator

Zojuist gehoord dat het bestellen via Firefox wel lukte.
Bij een ander dat na het wissen van de cookies (geschiedenis) wel lukte.

We proberen er met man en macht achter te komen waar het probleem zit. 
Sorry dat het zolang duurt!

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

27 oktober 2014 om 13:55

rickskenGebruiker

in een hop Firefox binnengehaald, werkt ook niet, probleem ligt echt bij jullie, ander pc genomen, ipad…IE explorer, Firfox, Chrome…geschiedenis en coockies gewist, heropgestart…niks helpt!

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

27 oktober 2014 om 12:09

rickskenGebruiker

Idem voor mij, al twee keer terug ingelogd, blijft hangen op het betalingsproces…en dan?

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

27 oktober 2014 om 12:58

27 oktober 2014 om 13:20

rickskenGebruiker

ook al van een andere pc een poging gedaan, resultaat blijft hetzelfde, blijft hangen op de betaling, opties?

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

27 oktober 2014 om 13:27

DeesModerator

Hallo Ricksen,

Ik hoor net dat het met firefox als browser, iemand is gelukt om te bestellen.
Geen idee wat jij gebruikt, maar het is natuurlijk een poging waard.

Excuses voor het ongemak!

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

27 oktober 2014 om 13:33

BhodaGebruiker

Ook hier al 3 uur lang proberen te betalen, maar steeds bericht dat het heel druk is. Via Safari, Firefox en iPad ingelogd en niets lukt….

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

27 oktober 2014 om 13:41

DeesModerator

Hallo Bhoda, heb je de geschiedenis verwijderd?
Dit zou kunnen helpen!

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

27 oktober 2014 om 13:59

KarenPGebruiker

Hallo,

Ik heb mijn geschiedenis en cookies verwijderd. Nadien is mijn bestelling gelukt! :) bedankt..

Groetjes, Karen.

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

27 oktober 2014 om 14:00

HuuggieGebruiker

wel balen hoor, lukt via geen enkele browser. Heb nu wel echt alle bovenstaande mogelijkheden en oplossingen geprobeerd..

Hopelijk dat iBood dit voor vanavond oplost, zou er echt van balen als ik deze aanbiedingen niet zou kunnen aanschaffen.

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

27 oktober 2014 om 14:21

vendrikGebruiker

Bestellen lukt echt niet, ook niet via verschillende browser (zelfs niet incognito).

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

27 oktober 2014 om 15:07

monstreyGebruiker

Betalen gaat nog steeds niet heb alles geprobeerd bancontact, master card, visa niets werkt.

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

27 oktober 2014 om 15:08

mho747Gebruiker

Hallo,

Vanmorgen niet via Paypal (optie inmiddels niet meer op de site), ook niet met credit kaart, en ideal ook niks.

Niet op pc niet op iPhone en niet op andere pc.

Nog steeds blijft hij hangen.

Ook ideal dus niet.

 

Succes!

 

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

27 oktober 2014 om 15:42

KurtRuschGebruiker

Geen enkele betaling werkt…

Reserveer maar voor de mensen die de moeite doen om dit op dit forum te melden en al enkel uren proberen te betalen….

Vriendelijke groeten,

Kurt Rusch

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

27 oktober 2014 om 15:43

ronald.stensGebruiker

Beste,

 

Zojuist heb ik model EFW 8215 besteld, nadat ik al vele pogingen had gedaan maar telkens niet werd doorgestuurd naar de betaalpagina is het mij uiteindelijk wel gelukt.

Wel heb ik nog één vraag of de muurbeugel de TV kan laten kantelen, de huidige afbeelding doet dit wel vermoeden namelijk, echter kom ik op andere websites tegen dat dit niet mogelijk is???

 

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

27 oktober 2014 om 16:14

daantjeberg1Gebruiker

Ik krijg mijn beugeltje ook niet besteld. 3 browsers geprobeerd, cookies etc. gewist, geen resultaat.

What to do?

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

27 oktober 2014 om 18:40

DeesModerator

Hallo bbroeders83,

De aanbiedingen blijven (mede vanwege de problemen) nog een dag staan.

Ondertussen is men achter de schermen hard aan het werk de “bugs” op te sporen, en te verhelpen.
Hopelijk wil je het later nog eens proberen, misschien dat het dan wel lukt!

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

27 oktober 2014 om 19:05

KveliGebruiker

Tipje voor de volgende keer: zorgen dat je “core business” gedeelte van de website werkt voordat ‘ie live gaat: het daadwerkelijke verkopen! ;-) Succes daarzo!

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

27 oktober 2014 om 21:14

zcwknolGebruiker

Is er een situatie waarbij bestellen wel werkt?..

Ik wil graag iets bestellen, maar het werkt op geen enkel apparaat of browser.

Waarbij ik overigens wel een kortingscoupon en inlog gegevens gebruik. (heb ik niet geprobeerd zonder 1 vd 2)

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

27 oktober 2014 om 19:02

KveliGebruiker

Ik weet niet wat men “achter de schermen” doet, maar veel verschil maakt het niet:

“Het is erg druk. Je staat in de wachtrij om het bestelproces in te gaan. Een moment geduld a.u.b.”

Ik probeer type: EFW 8325 te bestellen via IDeal –> Rabobank, in FireFox. (ook stappenplan Vincent meerdere keren doorlopen)

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

27 oktober 2014 om 19:58

AzurakGebruiker

Bah bah, nog altijd niet mogelijk… om te bestellen en te betalen. Firefox / Chrome / IE allen op win 8 werken niet. Ook niet via phone…

Mvg,

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

27 oktober 2014 om 20:08

crascoGebruiker

Ik hoor het al, deze zullen nog wel eens passeren dan neem ik er dan mss wel een. Als ik er ergens anders al geen gevonden heb dan :-)

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

27 oktober 2014 om 20:33

Mr. WorfGebruiker

Ik heb het idee, dat het alleen misgaat bij de EFW 8325. Iets niet goed in de properties? Bij andere modellen kan je nl. meerdere exemplaren bestellen, bij de 8325 niet. Als ik andere types in mijn winkelmandje gooi kan ik wel afrekenen, zodra echter de 8325 erin zit blijft de bestelling in de betaalstap hangen. Mod?

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

27 oktober 2014 om 21:50

KveliGebruiker

Daar zal het wel eens aan kunnen liggen…

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

27 oktober 2014 om 20:35

Mr. WorfGebruiker

Zie mijn reactie van 20u34. Probleem alleen met EFW 8325?

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

27 oktober 2014 om 21:44

benjaminVdBGebruiker

Ik probeer al een tijdje volgende muurbeugel te bestellen: Merk: Vogel’sType: EFW 8325Geschikt voor: LED/LCD en Plasma tv’sGarantie: 2 jaar via iBOOD – 5 jaar via Vogel’s Maar deze ik blijf net zoals de andere gebruikers hangen wanneer ik probeer te betalen. Kan ik dit product via een andere weg bestellen?mvg,Benjamin

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

27 oktober 2014 om 21:51

rickskenGebruiker

Ik gebruik nu eventjes firefaox(dank zij iBood en zijn problemen), zie ineens staan dat je deze niet in Belgie kan bestellen, klopt dit, dit is niet te zien in Internet explorer of andere browsers!!!

dat is waarschijnlijk nu ook de reden waaroom je vanuit Belgie niet kan bestellen.

Leuk, wat is daar nu van aan???

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

27 oktober 2014 om 21:59

DeesModerator

Hallo Ricksen, welke probeer je te bestellen?

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

28 oktober 2014 om 07:30

rickskenGebruiker

Vogel’s wandsteun voor TV’s tot en met 50” – 90° draaibereik

van 49,95, heb er 2 nodig, dit werkt nog altijd niet, we zijn nu een dag later. Kunnen we dit op een andere manier afhandelen?

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

27 oktober 2014 om 22:04

TonGGebruiker

Over de site: het lijkt een verbetering (nou ja, wat betreft alle maten/kleuren kunnen bestellen zonder time slot) maar ik vind die ontzettend dikke balken met tijdsvermelding (en steeds die datum) niet mooi, niet handig, en overdreven. Dat was bij vorige versie veel beter.

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

27 oktober 2014 om 22:19

LeysRikGebruiker

Na achthonderd keer ” http://www.ibood.com/be/nl/product-specs/2/23/vogels-wandsteun-t-m-50.html ” proberen te bestellen ben ik het zwaar beu! Hoe kan dit nu zo lang duren?? Ik zou de aankoop graag doen zonder er uren aan te slijten. Een website online gooien met “beta” erbij maakt dit niet ok!

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

 

27 oktober 2014 om 22:19

twistednlGebruiker

Helaas lukt bestellen al weer enige tijd niet. Ik wil graag de draaibare muurbeugel bestellen voor 49,95 ex verzendkosten via Ideal maar hij blijft zeggen dan het druk is. Ongeacht wel browser (Chrome, FF en IE (kots!)) op Windows. Ook via mijn Android Tablet in standaard browser en Chrome geprobeerd maar even goed geen resultaat.

Mooie responsive website maar jammer dat het niet werkt. Ik probeer het straks nogmaals en anders is het pech (of extra korting? ;))

Groet Ralph

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

27 oktober 2014 om 23:13

twistednlGebruiker

Eén ding valt me op wat betreft de sessies.
Welke browser ik ook gebruik, zodra ik inlog en het gekozen product wil afrekenen is het sessie ID gelijk aan jullie zijde.

https://www.ibood.com/nl/nl/checkout/reservation/9c8dd5b67c3dac97112c516c411f8e61/

Deze haal ik zowel uit Chrome als uit Internet explorer wat mij erg vreemd over komt. Cachen jullie op IP?

Dan probeer ik het ff via 3G :)

 

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

27 oktober 2014 om 22:24

dwaasjeGebruiker

Heb het de hele dag door een aantal keer geprobeerd (EFW 8325). Op chrome, ie, ff, tor, maar geen van allen laat me door de “wachtrij” heen komen.

Misschien is het handig een rollback uit te voeren en daarmee de oude site online te zetten tot deze site 100% werkt?

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

27 oktober 2014 om 22:48

salocinmasterGebruiker

Belachelijke site. Onmogelijk om draaibare muurbeugel te bestellen voor 49.95 euro van een lancering gesproken…

 

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

28 oktober 2014 om 06:51

MudaGebruiker

Ik blijf al heel  tijd hangen in het betalingenscherm..

Ik vind de het een mooie nieuwe “website”, maar wel jammer niet werkt.

@moderator,

Hebben jullie al een oplossing?

 

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

28 oktober 2014 om 07:23

SndR1980Gebruiker

Het is nu nog steeds niet mogelijk om Vogel’s wandsteun EFW 8325 te kopen. Wanneer wordt dit issue serieus genomen?

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

28 oktober 2014 om 07:59

DeesModerator

Hallo SndR1980,

Ik kan je alleen maar garanderen dat ik hier bovenop zit en dat iedereen die hier iets over weet en iets aan kan doen, op de hoogte is!
Zodra er iets bekend is hoor je het meteen!

 

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

28 oktober 2014 om 12:09

SndR1980Gebruiker

Blijkbaar is de storing net verholpen want het product is inmiddels uitverkocht.

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

28 oktober 2014 om 07:23

HuuggieGebruiker

De muursteun van € 49,95 lijkt als enige het probleem te geven. Jammer, want die probeer ik al sinds gisterochtend te kopen ( 2 stuks).

Sowieso valt het me ook op dat dit de enige muursteun is waar je er maar 1 van kunt selecteren en kunt toevoegen aan je winkelwagen.

De muursteun van € 29,95 rolt er bij mij wel tot aan iDeal doorheen.

Maar een combinatie van muursteunen incl. Die van € 49,95 geeft hetzelfde probleem.

Hopelijk kan iBood er iets aan doen vandaag. Ik begin nu wel teleurgesteld te raken.

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

28 oktober 2014 om 07:29

AzurakGebruiker

Hier ook niet echt pleased…. Zit nu al vanaf gister ochtend een wandsteun te bestellen zonder enig succes vanuit België…

Zoals hierboven beschreven… dit moet toch geen hunt gevoel geven (uren kijken en niks kunnen kopen wegens “te laat uitverkocht”)…

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

28 oktober 2014 om 07:36

doosterboschGebruiker

Mensen, het is de bèta-versie! Ik denk dat de meesten onder jullie niet snappen wat dat betekent? Een probeersel, nog niet het finale product. Nu, ik ben ook gefrustreerd dat ik die beugel niet kan bestellen en constant vast loop als ik wil betalen, maar ik ga ervan uit dat ze de bugs uit hun bèta aan het halen zijn.  Misschien zijn we het te goed gewend en gaan we er maar van uit dat alles altijd perfect moet werken. Geef ze wat tijd, komt heus wel in orde :-)

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

28 oktober 2014 om 08:01

MudaGebruiker

“We zijn het te goed gewend” ik snap wel wat een beta-versie is

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

28 oktober 2014 om 08:01

DeesModerator

Hallo doosterbosch,

Dank je wel voor de support! Alle bugs en fouten worden door de moderators meteen doorgestuurd naar de betreffende afdeling, waar men echt keihard aan het werk is om de problemen op te lossen.
Zodra wij horen dat er een oplossing is laten we dit ook meteen aan jullie weten!

Wij als moderators blijven positief denken en gaan er vanuit dat het goed komt, hopelijk doen jullie dat ook :)

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

28 oktober 2014 om 08:04

MudaGebruiker

Het was beter geweest die beugel voorlopig uit hun beat-versie er uithalen en zoveel frustratie voorkomen, of ze helemaal die beugel kunnen leveren en op die manier een andere beugel smeren. ;)

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

28 oktober 2014 om 08:08

kennyfranssenGebruiker

Hmm ook ik had gehoopt dat hij vanochtend weer zou werken, dan ook vandaag maar weer af en toe proberen. Mocht het probleem  anmiddag niet verholpen zijn, kunnen we dan wel op een andere manier bestellen? (Gisteren telefonisch geprobeerd, maar bleek niet mogelijk).

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

28 oktober 2014 om 08:39

fvelthuizenGebruiker

Het inderdaad alleen de muurbeugel t/m 50 inch die de problemen met betalen veroorzaakt. Haal hem maar eens weg en de betaling loopt als een zonnetje

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

28 oktober 2014 om 09:22

robinhobertGebruiker

Inderdaad, hetzelfde probleem met het bestellen wandsteun tot 50”.

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

28 oktober 2014 om 09:34

DeesModerator

Hallo Crasco,

Heb je voor mij het type wandsteun waar het over gaat? Dan kan ik het navragen bij de betreffende afdeling :)

 

Groetjes,

Dees

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

28 oktober 2014 om 09:59

daantjeberg1Gebruiker

Kan ik misschien per mail bestellen? Het werkt nog steeds niet..

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

28 oktober 2014 om 10:21

jensdemeyerGebruiker

kan ik het mss via email bestellen ?? al aan het proberen sins gisteren en het lukt nog niet om te betalen

 

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

28 oktober 2014 om 10:29

robinhobertGebruiker

Graag zou ik ook vernemen wanneer deze via de email te bestellen is. Kan nog steeds geen betaling doen.

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

28 oktober 2014 om 10:31

Cabbie_86Gebruiker

Zoals bovenstaande personen lukt het ook mij niet om verder te gaan in het betaal proces, zelfs met een VISA betaling. Graag zou ik een alternatieve manier willen vernemen zodat ook ik deze aanbieding kan bestellen met creditcard.

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

28 oktober 2014 om 10:31

hansvandenboomenGebruiker

Hier ook problemen met bestellen. Er moet toch een manier zijn om kopende klanten tevreden te stellen !!!

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

28 oktober 2014 om 10:35

twistednlGebruiker

Helaas kan ik http://www.ibood.com/nl/nl/product-specs/2/23/vogels-wandsteun-t-m-50.html nog steeds niet bestellen via iDEAL.

kunnen jullie niet op basis van de gebruikersnaam hier in het forum de beugels reserveren en contact opnemen om het anders te regelen?

Ik wil de beugel erg graag hebben!

Graag een reactie/e-mail

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

28 oktober 2014 om 10:55

jensdemeyerGebruiker

nu heb ik het heel gehad hier al van gisteren aan het proberen

en nu komt er op dat het uitverkocht is !!!!

ibood doe er iets aan

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

28 oktober 2014 om 10:55

Sahar1982Gebruiker

Probeer al sinds gisteren deze beugel te bestellen zonder dat dit lukt en nu….uitverkocht!!??

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

28 oktober 2014 om 10:57

petercox67Gebruiker

Ik heb al verschillende keren dingen besteld op ibood en ik ben een fan maar deze beta ervaring is beneden alle peil. Ik probeer al sinds gisteren de wandsteun van 49,95€ te bestellen en nu is hij uitverkocht! Heel jammer dat jullie zo’n wankel en duidelijk niet doorgetest systeem online zetten.

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

28 oktober 2014 om 11:00

robinhobertGebruiker

Inderdaad, een slechte zaak.

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

28 oktober 2014 om 11:02

rickskenGebruiker

Hoe kan dat nou uitverkocht geraken, niemand kan bestellen, is gewoon een gemakkelijke oplossing om van ons gezaag af te komen.

toch geen stijl, sinds gisteren vraag ik om er eentje kunnen te bestellen, denk dat ik gewoon ibood schrap uit mijn favorieten?

Correct is wat anders, ik vermoed gewoon dat de prijs te laag zat en dat het een lokkertje was, vroeger kon je dit tegenkomen bij LIDL en ALDI ook.

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

28 oktober 2014 om 11:03

HuuggieGebruiker

Ik hoop (en verwacht) wel écht dat iBood een oplossing gaat bieden. (kom op moderators, is nu wel al een tijdje erg stil..)

Ik ben al vanaf 2008 een loyale klant, en heb (heel) veel gekocht bij iBood. Volgens mij kunnen jullie ons nu niet in de kou laten staan.

Graag jullie reactie op dit Forum en per e-mail.

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

28 oktober 2014 om 11:04

twistednlGebruiker

Hoe kan iets uitverkocht zijn als je niet kunt bestellen. Foutjes kunnen gebeuren maar dit is ver beneden pijl. Erg teleurstellend

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

28 oktober 2014 om 11:06

AzurakGebruiker

Ik gok dat ze heb hebben disabled om frustraties weg te halen… Echter de mensen die hier al 2 dagen aan het bestellen zijn kunnen dit niet.. of niet meer…

Beantwoorden

AfkeurenWijzigen

28 oktober 2014 om 11:05

doosterboschGebruiker

Yep, een hoop van ons kon niet bestellen of betalen en plots is het uitverkocht – niet echt proper jongens….. :-(

Beantwoorden

Af

28 oktober 2014 om 15:37
Sinergie Gebruiker

Goed om te zien dat er direct wordt geanticipeerd op de reacties :) zie dat er nu een beschrijving bij is gekomen in de start post met een toelichting, top!

Verder ben ik het eens met de andere reacties de andere categorieën graag hoger plaatsen op de website, zodat je direct een overzicht hebt van alle aanbiedingen.

28 oktober 2014 om 15:37
purno29 Gebruiker

Ik vind het 3 keer niks, veel te druk geef mij maar de vorige versie dit is niks !.

28 oktober 2014 om 15:38
Sinergie Gebruiker

@Rita iBOOD

Volgens mij gaat er wat mis, je spamt zo heel het topic vol..

28 oktober 2014 om 16:34
Admin iBOOD Admin

Het zijn de comments uit één van de dealtopics, we zetten het erbij! ;-)

Arthur.

28 oktober 2014 om 17:43
Sinergie Gebruiker

Die comments die betrekking hebben op de dagaanbieding hebben hier toch niks te zoeken?

Het is nu in ieder geval een onoverzichtelijk zooitje geworden..

28 oktober 2014 om 18:11
Moderator Renate Moderator

De comments door rita, arthur of dees geplaatst hebben allen te maken met een probleem of opmerking betrekkende de overgang naar de nieuwe website. Die hebben juist op de dag aanbieding geen meerwaarde. Dit topic wordt geinventariseerd door de juiste mensen. Alle op en aanmerkingen aangaande de site worden meegenomen door de juiste personen. Daarom verplaatsen we ze naar dit topic.

28 oktober 2014 om 15:40
bleadje Gebruiker

Wat een rommeltje.

Nee geef mij maar de oude site.

Dat er wat aan de achterkant moest gebeuren is aan jullie. Daar krijgen wij als gbruikers niet al te veel van mee, maar de voorkant……Kijk eens naar M$ die heeft ook veel leergeld betaald

28 oktober 2014 om 16:21
red1960 Gebruiker

Ik kan items niet verwijderen uit m’n winkelwagentje.

Ja, door ze te kopen, haha.

Geen ‘aantal=0′ of vuilnisbakkie, niks.

28 oktober 2014 om 16:23
red1960 Gebruiker

Oh, een Xje achter de prijs doet het product verdwijnen uit de wagen. Niet gezien.

28 oktober 2014 om 16:27
Moderator Dees Moderator

Reacties op het Onkyo 7.2 kanaals netwerkreceiver met Polk Audio speakerset topic.

 

28 oktober 2014 om 12:43 door willenilse

Hallo Vincent, heb ik nou al jaren te horen gekregen dat er geen verschillende producten met eenmalige verzendkosten besteld konden worden.

En dat omdat de producten uit verschillende magazijnen zouden komen.

Ik vraag mij nu af waar in Europa jullie een nieuw supermagazijn gebouwd hebben.

Op alle klachten op dit forum ge-uit komt steeds hetzelfde antwoord dat de dagaanbieding éénmalig 2 dagen blijft staan.

Op de andere klachten zoals de nieuw layout reageren jullie totaal niet of worden doorverwezen naar inside-ibood.

Deze pagina staat vol met zogenaamde recties die totaal niet stroken met wat er hier in het forum geschreven is.

Ik geloof dan ook niet dat de teksten die in inside-ibood door klanten geschreven zijn.

28 oktober 2014 om 11:25 door daantjeberg1

Kan een moderator misschien even duidelijkheid geven op het forum over de muurbeugel van 49,95?
Die is anderhalve dag door niemand te bestellen geweest.. en nu ineens uitverkocht.

28 oktober 2014 om 13:20 door mieke_59

had het gelaten zo als het was , dan hadden de mensen niks te klagen en te “mekkeren” zoals jij het zo mooi verwoord

28 oktober 2014 om 16:49
meneer-haver Gebruiker

Probleemomschrijving:Ik gebruik symbaloo.com als startpagina. Daarin heb je blokjes waaraan je een website kan linken. Als je dan op dat blokje klikt, opent de pagina in een nieuw tabblad. Als ik op het blokje van iBood klik (welke er al jaren staat) krijg ik page not found ipv de homepagina.
Ook als ik het blokje opnieuw maak.

Reproductiepad:1. Ga naar http://www.symbaloo.com/2. Klik op een leeg/doorzichtig blokje.3. Klik op zelf een website toevoegen.
4. Typ bij webadres http://www.ibood.com/nl/nl of http://www.ibood.com/home-living-nl/nl/ oid. in.
5. Klik op opslaan.
6. Klik op het nieuw verschenen blokje.

Evt. aanvullende informatie voorbeelden:

- Ik gebruik Windows 8 met de nieuwste versie van Google Chrome.- Bij pagina’s als home-living ed. gebeurt dit ook.

28 oktober 2014 om 16:54
twill Gebruiker

Allereerst gefeliciteerd met jullie nieuwe website! Het zal voor de meeste van ons wel even wennen worden aangezien er ineens een hoop meer informatie op ons afkomt maar dit hoeft uiteraard niks negatiefs te zijn!

Wat ik met de huidige site erg mis is in 1 opzicht welke producten er in elke categorie staan en vooral de prijzen daarbij. Er staat momenteel alleen maar een klein plaatje zonder de prijs.

 

Verder op dit moment geen op of aanmerkingen maar dat komt vast nog wel!

 

28 oktober 2014 om 17:02
DimVloe Gebruiker

Beste IBOOD,

Eerste indruk is zeker en vast niet slecht! maar eerlijk, veel te veel op de homepage!

Ik denk ook dat dit een duidelijke feedback is van de website bezoekers!

Mensen die opeens zeggen “ik ben weg hier” is nu ook wel erg overdreven! Geef de mens een kans om verbetering!

ONCE AN I-BOOD’er, always AN IBOOD’er!! :D

om het allemaal wat rustiger te maken, denk ik zo;

- op de homepage ervoor zorgen dat je in “look” de verschillende deals (categorien) kan zien

- flash deals is prima! maar aangezien ze gelinked zijn per categorie, laat ze dan tevoorschijn komen van zodra een klant op de categorie heeft gecklicked…

- facebook, twitter, instagram,… zijn zaken die ik niet echt volg. maar is zeker een belangrijk ding voor jullie. plaatst dit onderaan de homepage!

- meer ibood is dus vrij duidelijk!! onnodig om op de homepage 2 a 3 linken te plaatsen.

 

verder ben ik helemaal nergens in het vak ‘webdesign’ maar ik denk dat het niet voor niets is dat jullie enkele jaren op rij een award hiervoor hebben gewonnen.

jullie komen hier wel zeker uit! Just keep is SIMPLE.

GOOD LUCK.

 

28 oktober 2014 om 17:04
DimVloe Gebruiker

* one-look

28 oktober 2014 om 17:26
vbentley Gebruiker

Jullie vragen om feedback, nou bij deze.

1e indruk:

Wat een goedkope uitstraling. Nu pretendeert IBOOD ook altijd de goedkoopste te zijn, dus dat rijmt wel, maar een beetje site bouwer kan het toch wel chiquer maken?

Ongelofelijk rommelige indruk. Als jullie hier jaren mee bezig geweest zijn dan zou ik jullie webdesigners maar eens dringend toespreken. Weggegooid geld, een amateur kan dit ook wel in elkaar zetten. Erg onprofessioneel.

Succes

 

28 oktober 2014 om 18:42
gebruikersnaamalingebruik Gebruiker

Je haalt de wooden uit mijn mond.

Verder nog een tip om de aanbiedingen nog goedkoper te maken: laat mij jullie site devolgende keer inelkaardraaien. Voor het rommeltje dat het nu is, heb ik ongeveer 2 uur ontwikkeltijd nodig, daar reken ik dan 500  euro voor?

 

28 oktober 2014 om 18:58
dahakske Gebruiker

Zoals al meer gezegd is vind ik het ook minder overzichtelijk.

“Gevaarlijker” vind ik dat er nu geen dagelijkse nieuwkomers zijn. Vroeger ritueel van me was om 00u00 te surfen naar ibood, dit valt nu weg omdat de deals langer blijven en er toch geen dagelijkse update is.

Tip: zorg nog steeds voor een dagelijks nieuwtje zodat de bezoekers zeker dagelijks zullen blijven komen.

28 oktober 2014 om 19:24
Moderator Renate Moderator

Beste, de dagelijkse deals zullen er wel nog blijven. in alle 4 de rubrieken zal elke dag een nieuwe aanbieding komen. Vandaag was even een uitzondering. Alleen de flash sales zullen langer staan dan 24 uur.

28 oktober 2014 om 18:59
Schok101 Gebruiker

Beste iBOOD,

Door alle feedback van jullie klanten kunnen jullie het ontwerp nog meer verbeteren. Ik hoop dan ook dat er een aantal belangrijke zaken de komende tijd wel aangepast gaan worden.

1. De iBOOD “feel” is bijna geheel verdwenen. Jullie identiteit, jullie herkenbaarheid is eigenlijk compleet verdwenen. Wist je voorheen meteen “hey dat is iBOOD”, dat gevoel is nu verdwenen en heeft plaats gemaakt voor een Groupon gevoel. Teveel visuele elementen en de drukke indeling doen je meteen denken aan groupon. Dit is erg jammer. iBOOD had een eigen identiteit, die je nu totaal niet meer terug ziet komen in het beta ontwerp van iBOOD.

2. iBOOD stond bekend om zijn simpele en overzichtelijke website. in 1 oogopslag kon je alle aanbiedingen en de flash sale zien. Zonder dat de website druk werd. Met 2 klikken kon je elk product van iBOOD in je mandje krijgen. De beta vergt veel meer klikken en zoeken en het is heel erg onoverzichtelijk geworden. Veel te schreeuwerig en veel te overdreven.

3. Als ik persoonlijk een paar dingen als advies mee mag geven. Het is altijd moeilijk om een facelift van een populaire website te maken. Maar dat is om het ontwerp net even een tikkeltje terug te schroeven. Behoud de typisch iBOOD identiteit en herkenbaarheid. Probeer niet teveel een Groupon 2 te worden. Behoud het overzicht en zorg ervoor dat de users niet meer moeite moeten doen om iets bij jullie te kunnen kopen. De meeste mensen kijken elke dag op jullie website en willen snel in 1 oogopslag kunnen zien wat er die dag in de aanbieding is. Als je die drempel hoger maakt door dingen weg te stoppen en het overzicht kwijt te raken, dan lijkt me dat niet een verbetering.

Om toch een beetje een idee te geven wat ik bedoel, want het is altijd makkelijk praten als buitenstaander. Toch even snel een uurtje de tijd genomen om wat elementen te switchen en wat overbodige zaken te verwijderen en ook een beetje het iBOOD gevoel te behouden.

 

(Net even weer meer het iBOOD gevoel en het overzicht terug)

 

Verder oogt het allemaal erg fris. Is te zien dat er veel tijd in is gaan zitten.

Veel succes, dat zal ongetwijfeld wel lukken!

Groeten van een vaste iBOOD klant.

 

29 oktober 2014 om 00:29
bleadje Gebruiker

Geweldig Schok101.

In een mum van tijd heb je een layout getoverd waar ibood een hele tijd mee bezig zal zijn geweest.

Petje af.

28 oktober 2014 om 19:03
PIC Gebruiker

Hallo,

bij deze mijn opmerkingen :

* er wordt gevraagd om in te loggen met mailadres ipv username en paswoord, meer typwerk en denken welk mailadres ik nu gebruikte, dus meer redenen om niet in te loggen.

* zeer druk en onoverzichtelijk, persoonlijk zou ik alle flashsales samen op een pagina zetten

* De prijzen staan niet vermeld op de kleine foto’s van de andere aanbiedingen, zou ook makkelijker zijn en meer overtuigen om te klikken

* de best online offer daily dagelijks aanpassen en desnoods een membershop maken voor de grotere beslissingen of grotere overschotten (bvb in combinatie met de flashsales)

* de tabpagina’s zijn makkelijk

 

 

28 oktober 2014 om 19:08
spiderpig3 Gebruiker

Ik vind Ibood al een tijdje minder worden, maar door de site zo drastisch te veranderen neemt het mijn verlangen om dagelijks te kijken wel erg weg. Jullie kunnen nu nog terug, dit is net zo chaotisch als jullie bezorg afspraken.

 

 

28 oktober 2014 om 19:27
venom_anon Gebruiker

De kinderziektes zullen er nog wel uitgevist worden, daar hoeven we vast niet zo bang voor te zijn, maar…

Wel een heel erg (te) drukke homepage! Geen aantrekkelijke site (visitekaartje) zo.

28 oktober 2014 om 19:30
lord_humungus Gebruiker

Voor mij oogt de pagina ook als een rommeltje. Er is totaal geen structuur meer, en is wanorderlijk druk. Het is helemaal niet meer prettig om naar te kijken. Eerst dacht ik dat er iets fout ging bij het laden van de pagina.

Ik sluit mij volledig aan bij de verschilbeschrijving van Marx1st. [url]http://nl-nl.forum.ibood.com/inside-ibood/wat-is-je-eerste-indruk-van-de-nieuwe-website/comment-page-3/#comment-643712[/url]

28 oktober 2014 om 19:58
JosjeKlein Gebruiker

Layout:

1 Rommelig. Ik neem knop veel te groot.

2 Strook meer I-bood kan wel weg: staan ook al naast de flashsales.

3 you tube, facebook, forum kan gewoon met een linkje in de balk bovenin.

4 Te veel wit

5 Flashsales strook korter: hoef je tenminste ook niet meer te scrollen. Maakt de site ook wat rustiger. 

Bovenstaande geldt dus ook voor de vervolgpagina’s

Dit topic is gesloten en daarom is het is niet meer mogelijk om te reageren.